‎成功勸服老豆老母睇NowTV 心得分享

17 回覆
49 Like 0 Dislike
捉緊平民階層心態:如果大家係草根階層,父母多多少少都有啲慳儉唔蝕底心態。你可以講「嘩大佬仲睇TVB?我真金白銀出錢買Now,唔睇就笨啦。」父母會容易被說服,畢竟你叫佢畀完錢唔享受服務佢真係會覺得自己好蠢。

先抬舉後說服:呢個方法適用於所有階層,先抬舉長輩智慧,例如話:「其實我鄧你唔抵,明明可以分析件事,但係TVB 剪剪接接擺明想誤導你思維,我就建議睇Now 新聞,你睇完都支持政府同警察嘅,咁都叫做經過專業判斷,講到尾我見你比TVB侮辱緊你智慧覺得唔抵咋」

最後兩老日日睇Now,尤其睇到銀髮遊行心聲更加由屌鳩示威者變到默不作聲,各位巴絲要努力,淨係新聞台好似每月70幾蚊。

利申: 非Now員工/Sales,講大話死全家
光復香港 時代革命
元朗手足有野講 727去唔去都入黎睇下
https://lih.kg/1357311
巴打好波
今晚就飛撚走cctvb
比心機巴打
你點做到??

我幫屋企人申請左now ,,但係裝左之後佢地都仲係睇tvb news

係慣左手勢問題。無論我轉去now ,, 佢地都會無意咁 慣手勢轉返tvb

我已經剷左tvb 個新聞台。 但係佢地一開電視已經知無左咩台
教多幾次就熟架啦
對付基層 始終都係由錢銀利益出發最為行之有效
有用po推
之前有巴打教
雖然仆街,但一定有用!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞