召喚所有Tesla Model 3車主

387 回覆
25 Like 66 Dislike
好似仲未有人集中討論
希望呢個post可以集齊所有訂左/有興趣買M3嘅巴絲
M3係Elon Musk實現全民電動車嘅第三步
亦都係最重要一步因為M3可以令tesla大眾化
基本上我已經瘋狂睇唔同外國車主嘅review
所有優點缺點都基本上有個概念
最後決定落訂

我自己就初步訂左standard range+
但仲1516緊上唔上performance
屋企有自己車位但管理處無得叉
好彩屋企附近有supercharge
相信係主要叉電來源
利伸番有一換一
真心 Tesla 3完全無敵

唔計駕駛樂趣純比速度
屌打KIA Stinger/i30N
師兄訂左咩版本?
有無一換一
冇能力買 純粹客觀評論
呢部車真心正
33萬買到呢個加速度真係爽
試過真係番唔到轉頭
連登講tesla係原罪係電動輪椅
利伸訂左Perfomance
Model 3又叫M3
連登上面究竟有幾多部M3
乜撚野M3
有速度但係冇樂趣咁要黎做乜
不過美國佬思維就係咁
NASCAR都係on99好似賽馬咁跑圈唔知做乜鳩
原罪係保險公司講既

同級無對手 講緊保險價錢同自負額
萬士得3
i30N 條喉聲好正
上到吐露港未必夠stinger快
咁又唔會,吐公條路左灣又灣 又高又低
應該未到M3極限就要收(當佢唔係performance)
Performance更加一腳就彈左唔知去邊度

不過我真係鐘意時速標響司機位多d😢
真係聽過有fd叫Mazda 3做M3
上星期test drive左performance版,真心正
但未搞掂叉電都係要諗諗先
btw,最想買rwd long range竟然停產
屋企停車場冇得差電令我卻步 有既話真係狗衝左
中段加速 model 3優勢好少
stinger keep住轉數都夠做
反而stinger 底盤同避震設定應該屌打model3

利申: 兩部都冇揸過, 純睇spec 估計
今期個推背感真係改得好好
不過入彎依然係差
Stinger 係屌打model3 非performance 版
model3
0-100要五秒幾
0-200要廿三秒
stinger
0-200 十七秒左右

performance 版加速數據就好過stinger
但唔知model3啲灣點,未試過
訂左sr+,依個價錢加慳埋油錢做腳車一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞