[親生仔] Google Pixel 討論區 (26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike

終於可以上beta
去問 price com 兩間舖,3a , 一間話 3598 係咩解左鎖?
乜 google phone 水貨要解鎖? 我唔係好識可唔可以掍教下?

另一間報價3300 ,但問又唔覆流流地.....
賣部機都唔可以明碼實價咁多脂整,唔怪得衣家個個寧願網購!

有冇人可以教下路,邊度買3a 平靚正?
好似真係最遲恆生
中銀用到指紋同流動保安編碼器

利申:如果有巴絲試過恆生指紋同編碼器用到,就轉走埋中銀果四千銀
搵到邊間 B & H 了,
但我發現用信用咭買,細額三兩百還可,

個兌換率,竟然係收8.7 港元vs 1美元!!離撚晒譜!
係大 X 銀行, (舊的相反), 乜唔係聯系滙率,可以差咁遠?
都仲未計1% 手續費。
又係更新完瘋狂lock account
打左兩次去unlock
不過應該同我更新完部機冇重裝一次隻App先logon有關
update

等左半個鐘reset,搞掂冇問題,security passcode同fingerprint都用到
更新完千祈唔好好似我咁ON9唔重裝隻APP就直接再logon, 100%出事
https://www.unlocklocks.com/

呢個網話幫人解鎖,us$ 18.5,有冇人用過?係咪真係得?
錢可以比只係唔想比完錢都係唔得。
你要揀用 USD 俾,正常一定唔會用佢個 shop or paypal 個匯率
你想做咩先,unlock bootloader?
唔係 root 機,只係見到話佢部機唔係個個網用到,
咁香港無行貨,係咪即係買返來的水貨全部用唔到?
而我問 price com 其中一間舖,佢有兩個價,一個係話 unlock 埋,貴三舊水,未解 lock 就平三百,咁我以為係香港一定間間都用唔到所以兩個收費咋?
我又唔想網上訂返嚟,咁各位可唔可以推介下本地邊度舖頭買抵?
衣家暫時見最 $3298 ,如果買返嚟張咭用到,咁我當然唔會再比錢去解怎麼鎖啦!
Google賣緊兩個version,一個係國際unlocked,一個係Verizon永久鎖bootloader。

我自己用csl,用過Verizon版Pixel 2同國際unlock版Pixel 2 XL,兩部都上到網。
我用緊自由鳥,貪佢平,一個月幾g data 夠我用,
自由鳥好似係 smart通 子公司,

咁即係用唔用到?
未來一兩年如果唔壞基本上係等佢出5g 網至會換機,怕煩。
咁點至知道間舖賣緊部機係可唔可以上網同一切功能正常,
誠心求教,問佢兩個價分別,佢支吾以對,我網上問極間舖都都唔答,
鬼鬼地!!
立場Live聽講係用緊Pixel 3a?
我今日見佢係咁花畫面,唔知係咪過熱
我估計賣得平,一係就Verizon版,一係二手機。
推出左都一兩個月喇,跌幾百蚊正常。
但如果用到我覺得咁樣比人掠三舊水又有搵笨柒之嫌。
唉!
有行貨其實我係唔會買水貨的人。google 唔比香港代理真係煩!香港衣家好似孤兒仔咁!
搵轉運啦不如
個價又唔係差咁遠
Amazon 直送399usd 另外10幾USD shipping 乾手淨腳
但係咪國際版可以用到所有功能先?
我講個個係寫住 unlocked version,可以直接用,唔係version 版
今朝想上 amazon 訂,順手訂埋發夢用嘅口罩送比小朋友,點知話唔送香港
師兄有邊間推介?
我dbs 仲用唔到
你買個個口罩唔送香港下嘛,3a 送香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞