[親生仔] Google Pixel 討論區 (26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
微型微波雷達感應技術
Google提到,在過去五年中,Google的先進技術項目團隊(ATAP)一直在研發Soli運動感應雷達這項技術,幾十年來雷達是用來探測飛機和其他大型物體的技術,而Google開發了雷達探測的微型版本,放在Pixel 4頂部,可以感知手機周圍的小動作,搭配上獨特的演算法,以及先進的感應器硬體,檢測用戶何時來到手機附近,並辨識動作。
Google將這套功能稱為「Motion Sense」,目前透露的有可以揮揮手跳轉歌曲、暫停鬧鐘、以及將電話靜音,而且提到,這些功能只是開始,Motion Sense會隨著時間推移變得更好,不過這項功能看來會在部分國家/地區提供。
y not 3a?
想出部Pixel 3 128gb
想問下係邊買會平少少?
劉海 下巴太闊
670vs835
3000vs3700電
我買既價錢 兩部一樣
所以都未諗定
你會揀邊部?
等唔切了,舊機就快打柴,而且4初初出,應該唔平

尋晚爬完文見3a同3AXL. 三千前後已買到,但唔知值唔值得買
其實我用緊Nokia 8.1, 用左幾個月到,自己就未見有type c 問題,但有時UI 有問題,例如明明無set auto rotate 但自己打橫,unlock screen 黑畫面,兩樣都有出現過但次數唔密,chrome 上網有時有啲lag 我唔知係chrome定電話問題。pixel 2xl 出左一段時間最好睇睇仲有幾耐無update support
上年3出完一個月black friday減100定150usd

利申上年preorder 中伏
睇你點諗
唔怕可以買二手
怕就用3a
多謝意見
其實我覺得性價比黎講 8.1係最高
另外我都想知pixel通常有幾多年更新

不過第一代Pixel預計食埋Q,就算過期都有一大堆會keep住update嘅custom ROM
android q beta 5 可以用到hsbc app
唔該上面巴打張圖
咁應該2xl定3a 呀
有冇3A XL巴打
想問下你地SOT幾耐到
未放曬電用個半鐘就扣左25%
要128gb 要熊貓色 - 2XL
pixel睇netflix
其實之前又有人話pixel support netflix hdr,我到而家都唔見有嘅
唔知8月頭正式開始推送Q未呢
出左啦?
Beta 6 都未出
Nokia software好多bug
用過7 plus, 後悔買咗
搵下淘仔
應該仲平
個人覺得2 比3a 好
Pixel 主力玩影相
3a 只有64 仲無埋無限 google photo
好快2個鏡頭同3/ 3a 分別好細
多謝意見 準備買2xl
我有個問題想問...次次我一轉親WALLPAPER (lock screen同main screen都係) .明明我已經SET左張相去中間.但係我一出黎個效果係側撚左一邊....有冇咩方法可以搞搞佢..好撚煩.次次都要預位
利申: PIXEL 3XL

呢張係SET個陣 呢張係SET完個陣
你用咩app set wallpaper㗎
用Google Photos自己對位啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞