[親生仔] Google Pixel 討論區 (26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
當左新機咁冇得transfer 用開個mobile security key,咪又要等佢寄個physical黎
渣打app 情況一樣
當新 device , mobile key 無咗, 用唔到
但 register mobile key 又唔得
我禁實home制仲會有bug report咩
同埋點解我鬧鐘唔識嚮
SC app delete and reinstall. 我係beta 6升上去.
我由pie上冇事
android 10唔support volte? smartone冇左
我都係
CMHK一直都冇VOLTE
個back同開menu係撞到gesture
好似好多問題咁
係咪唔建議升上去住?
唔好意思.... 想問吓10點樣SET CHAT BUBBLE...?
好煩
play store話有app要更新但更新唔到
ebanking有部份用唔到/條key冇左
google play部份人會彈app
gesture就習慣問題,始終大部份app都仲係baee on以前有back button黎寫
volte就睇過reddit話係有,只不過個icon用緊lte, 唔sure
double tap to wake/lift phone to check呢兩個function直接去左lock screen page, 而唔係以前always on display咁樣

仲有一樣發現係當有新notification嘅時候,佢wake screen樣衰左

用落就暫時冇咩問題,我google play就開到,但就冇試update嗰啲有冇彈app

終於 play store 同 ringtone picker 問題都解決左....
去 appinfo (show system app), 清左 "Media Storage" , "Sound", "File" 的 app data ... reboot  .. 得返晒 !!! (呢堆主要同 ringtone 同 d files media 有關) 但罪大應該係個死人 media storage ..
play store 唔知關唔關呢堆事, 但搞完又真係同時得返..
所以要喺最邊邊個位度等半秒 就唔會用到back制
雖然係好難習慣
wtf竟然係咁
但我都係唔慣而家double tap to wake會直接去左lock screen
Thanks
但唔知點解我要 reset 埋 password 先得
成功左,reboot完就自動更新play 支援庫,之後就update到app
我個sc mobile key set極都唔得
有無人用東亞app? update左之後再著返指紋登入,佢有顯示成功登記但再login時佢又問我要唔要著指紋,重做又係咁

dark mode d字
根本Material Design 2.0就係要白色為主先靚
Dark Mode留返深夜用
我clear app data cache之後再login過就搞掂
而家係差Citibank app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞