[親生仔] Google Pixel 討論區 (26)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
4日咁快
衣家外面,正試緊個熱點上網,
仲係用緊舊機出文,經3a WiFi hotspot 出,
想問個3a 問題,我舊機Asus 就咁最頂滑一野,就會睇到十幾個細功能掣,可以調教晒開關 4g , WiFi , hotspot , 光暗,靜音,
最重要最常用係 screen capture,
pixel 3a 有冇呢個功能?
如果冇,有冇 apps 可以做到。

第二係,待機開芒,舊機係就咁篤個芒兩下,再入個九點劃線解鎖,
pixel 我set 左入密碼,但每次double click 個芒,佢唔係入密碼畫面,而係出個黑芒見時間,
要再 double click , 再向上滑,
至入密碼,可唔可以簡化啲?
好似舊機似乎方便啲?
求賜教
咩機?
pixel 3a
原來3a
如果對手機有要求的,我都建議買 pixel 3 , 因為有無線充電,
呢個功能我覺得係方便啲,
我換機其中一個原因係舊機個 USB 插口,用左部機幾年日日插,
已開始接觸不良,無線充電可避免呢問題。我貪平無咩要求至買3a
B&H用DHL Express所以都算快
當初US store訂3仔搵集運 加加埋埋差唔多兩個禮拜先到手
差一百咁少?邊度有得買?
單係無限 Google photos 都值得去馬
100 USD.
Google Store US
amazon 而家都有, 直送香港
係咪兩年?
去到2022年1月13日

pixel 3a 都有 unlimited google photo
但係張相會compressed
等唔切ship
諗住星期一去三禾電氣出機
check機有無咩地方要特別留意?
我P3XL更新緊beta 6,但係hold住喺開機G logo個畫面,有無人知可以點搞? (條bar有郁,但等左個幾鐘都係咁)
我諗到呢啲
1相機拍片hold定一個位 睇會唔會有唔尋常嘅震
2其中一邊喇叭間歇唔得
3mon有冇陰陽色/偏粉紅
等唔切去amazon 俾貴D 運費揀最快個個都好過係香港買水貨, 隨時星期二三到
應該係中咗bootloop (屌 又bootloop?)
Google你係得嘅
每出新beta就bootloop一次
睇下叉電個窿有冇污糟
如果污糟,有抽插過嘅痕跡
就可能係二手機
beta 6 又順返之前 beta 成日lag
我一直部pixel 3 xl 都用到tap on now 功能,但最近用唔到,google app setting 裡面都無左!
有無人知道點知用得翻?
tap on now 真係好實用
想問下有冇人知pixel要裝咩apps先可以 read到exFAT格式既sd card

google試完好多都唔work
已經唔送了
小心香港買的是鎖機版,要另外搵人解鎖。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞