「唔好買」MYSTERY RANCH 同好[6] 等緊2 day

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
用洗衣粉開水浸下 再晾返乾
或者可以買防水布料專用洗衣液
前後用左3年半,香港露營,去過西藏,日本,尼泊爾行山,無任何問題

用左3年,岩岩係尼泊爾唔洗落rain cover,都頂到行成日中~細雨,無乜濕
考慮緊front or 1 day, 除左個側袋,容量兩個係咪差咁遠? 我平時normal 返工 / 做運動用,同埋我170中等身材唔高,1 day咁長唔知啱唔啱我,重點1 day個價貴double 巴打有咩建議?
巴打係返工同做運動分開定返完工去做運動先?
front同1day容量差唔多,但front再多兩個側袋,其實幾方便用泥放d小件or水樽,就咁屈隻手去後面就拎到,唔洗下下開主袋or頂袋

如果未用過mr,可以由front起步先,真係鐘意mr之後再慢慢升級都未遲
有冇師兄有用UA24?
要買1dap就快手,下年改版
改咩??
- 可調較背帶 > 固定背帶
- 加入notebook / tablet 間隔
https://www.mysteryranch.jp/Packs/detail/19761249/
固定帶
Why?
兩個都有機會。不過有時個袋裝對鞋已經無乜位
如果咁講front方便好多喎,仲要個價平咁多,同埋我唔高用1 day可能無咁好睇
咁我可以話兩個都唔岩你,我之前用front都淨係放多套衫褲。。。。
有無手抽袋好用
咁誇張?上YouTube 睇開箱就咁睇容量都算大喎
如果淨係用運動就好好用。
你落永高行睇下實物就明。
想放多D野要執位,但拎底果D野時就要開晒中間條拉鍊,開完上面D野又散晒。
我覺得就算3day都唔係好大
我日常都係帶一個筆袋 一個headphone 一件後備tee 一把縮骨傘 加多個pouch放雜物
都放左半個袋
有時入一入超市都塞滿
發夢既話剩係安全帽都3分1個袋
感覺上冇預期中放得多野
1day放兩套衫再+對鞋既話
我覺得應該唔會剩好多位放其他野
Ic 但我覺得都ok既,始終我要個大少少就OK, 太大就over左,其實一開始想玩UA既,不過真係唔實用,搵日上永高試下front先
用緊ua 3年幾 日常返工 少量文件水樽縮骨遮
有時做運動帶多套衫褲都ok
最近發夢攀石帶多個頭盔出去就好窄洗
個y型設計好方便 攞野放野都好快
呢排想買個大小小嘅 見2day新款會唔會好啲?
1day asap貴成倍但容量都唔係大好多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞