達 狗 正 式 拋 棄 香 港 市 場

706 回覆
4293 Like 93 Dislike
2013年:天龍八部3 Online
2013年:Regaine倍健
2014年:Sony
2014年:明珠台「周五星級影院」
2014年:魔卡勇者 已於2015年6月30日停止更新
2015年:夜服幸福止痛素, 特強幸福止痛素
2015年:Expedia
2015年:Jolly Shandy
2015年:KFC
2015年:Microsoft Surface 3
2015年:St. Ives
2015年:TCL HK
2015年:「雪纖瘦」
2015年:網上行
2016-2018年:樂敦PRO眼藥水
2016年:Circle K
2016年:Expedia
2017年:白蘭氏雞精
2017年:DBS COMPASS VISA信用卡
2017年:富途證券
2018年:將星之演武
2018年:葡萄適(旁白)
2018年:Swatch
2018年:豐澤
2018年:adidas
2018年:易賞錢
2018年:美國箭牌洗頭水
2018年:Pizza Hut
2018年:曼秀雷敦
2018年:天涯明月刀
2018-2019年:僱員再培訓局
2019年:Razer
2019年:Nuskin
2019年:香港迪士尼樂園
2019年:嘉土伯啤酒
2019年:樂敦PRO眼藥水
2019年:勞工處「展翅青見計劃」
2019年:TimTam
2019年:KFC PUBG MOBILE全港食雞大作戰
2019年:AxE:背水一戰

要推job, 真係好難
佢自己攞黎, 怪人做佢
佢唔番支那做直播,十三億人課金喎
唔開台點搵錢啊 咪玩啦
番大陸開
佢寧願扯爛塊面周圍同人屌都唔肯將件事來龍去脈去解釋
佢咁樣都等於同人講「我係有立場但我之前唔講 但我而家寧願屌班之前撐我嘅都唔想再沉默」
咁點解唔索性講返清楚 你都明知撐你嘅會撐你 唔撐你嘅最後都唔撐 講清楚晒咪大家各有各行 你仲要互屌搞到咁
分化撚又黎分化了
嬲呀?咁就要屌得再落力啲啦
今次小心此人 馬嘉伶11880 大j打手+分化撚
係呀係呀
唔撐達都係大J打手
其實有冇人覺得佢唔係達哥本人
講d野完全小學雞化 , 又屌人 , 撚又變左能咁
明明平時好滑頭 (bob叔都係咁講)
達囝俾人hack左acc先發癲
真兄弟會明
俾人日日係網上特別待遇追閙足兩個月,情緒受唔住都正常。重點係佢咩都無做就日日上熱門俾人追住來鬧,真係好奇怪,好似全港得佢一個kol咁,佢既post分分多過何君堯同林鄭,唔知情既人分分鐘以為達哥係白衫人既指揮官或者係林鄭個老公。
講真係會有d同情佢, 話晒每日咁樣俾人inbox屌, 選擇沉默係咪同工作背景有關就唔清楚

但另一方面佢以前咁敢言, 加上佢都算網上最受歡迎個批既公眾人物,
觀眾對佢既期望越大真係會失望越大, 而家變左沉默既幫兇
唔表態就要俾人搞
其實我真係好反感呢個做法
係個對比大啫。
Sony 再用達狗,我唔買ps5
有咩對比唔對比?

平時做開衰人, 做一件好事就變英雄
平時做開好人, 做錯一件事就千夫所指為世所不容

以事論事, 唔表態我唔覺得佢有咩錯, 至於佢chatroom, 我想講果度時不時有人洗版
我想睇佢打機同埋睇同打機有關嘅留言, 我尊重佢地言論自由, 我唔會出聲屌講政治嘅人, 最多無視佢地, 但佢地唔會覺得對其他觀眾造成扞擾仲要覺得自己好啱

不過咁啦, 我改變唔到你地諗法, 你地都唔會改變到我諗法, 除非有朝一日達哥出到黎撐警撐政府, 否則我始終反感你地呢啲行為
因為你只係將呢個月反送中、警黑互相庇佑矮化成一件事。但這一系列事正正是大是大非,黑白分明。而當佢今日做既嘢背離支持佢既網民咪會落得如此下場。
達狗老閪都會開返台
唔開台點收錢打機
十成九下幾個Post就係廣告
跟住開幾日台就即刻玩埋啲垃圾手機Game
破防?
其實好難咁分割。

如果你只係喜歡睇達哥打機,咁談唔上係一個fans,你最多可以話自己喜歡睇達哥嘅stream ,係佢節目嘅fans。

如果你話你係達哥fans,咁你必然係喜歡佢所代表嘅野。Fans之所以鍾意一個celebrity,係因為佢代表咗某種社會型象同聲音,繼而形成咗一個community。

Streaming通常吸引人嘅,唔係個節目本身,而係個streamer嘅personality。即係睇真人show,你投入去睇嘅,係啲參賽者,而唔係個節目。

所以當你嘅personality轉咗嘅時候,例如你個型象係走本土路線、為年輕人發聲嘅,然後當年輕人受壓嘅時候採取唔表態嘅態度,大家就會覺得你變咗,咁好自然有部分觀眾就會離棄你。

其實唔係一樣咁崇高理念嘅野,只係一種商場作業。即係你食開星州炒米,而家碟星州炒米煮法唔同咗,唔啱咀型,咁你咪唔食呢樣或者去過第二間食。
佢唔係叫開自己達叔嫁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞