大J向所有youtuber發出聲明!!!

172 回覆
1605 Like 5 Dislike
To 所有香港YouTuber:

自6月頭開始,圍繞逃犯條例修訂,香港不斷發生大大小小不公義事件。
你可能希望保持中立,保住自己飯碗,而一直不發聲。又可能因爲你所屬公司屬於中資,或與中資有關聯而不敢,或不能發聲。
無論原因係點,我希望你地所有人明白,作爲一個有知名度既人,雖然並不一定要為各大事件表態,但經過政府一再無視民意,市民喪生,警方選擇性執法... 同埋琴晚既元朗恐怖襲擊事件,你仲可以保持中立?你仲可以唔利用自己既影響力,去做D野?!

琴晚我12點完左直播之後,一路睇新聞直播一路留眼淚,睇住中環D警察對年輕人一槍接一槍咁開;元朗黑幫無差別打人,老人家打,大肚婆又打!睇住個抱住BB既媽媽嚇到尖叫,爸爸跪低求D黑幫唔好打!

香港YouTuber,如果你見到呢D畫面之後,仲可以為左少少既錢,而埋沒自己良心既,恭祝你財運亨通,繼續發財。

如果你係因爲同現有公司合約,或公司不容許你發聲既,而你係想發聲既,同我講,如果有解約金要俾既,我幫你俾!

上網睇YouTuber既觀衆,大部分係小朋友同年青人。
我地係有責任做正確的事,將正確既思想傳達落去。

JASON

大J
大J
大J
睇到眼濕濕
MUST J
屌 支持
多謝你, 大J
正式宣佈大J榮升香港首席YouTube爬
迖:一直關注事件
大丁

————————————————721港島見———————————————我無嘢講 我要見律師 我要去醫院驗傷 我唔會解鎖電話 我唔會簽任何文件
雖然之前佢真係仆街, 唔理佢係咪為咗上位,但今次佢真係做得好好
大丁
大J
路遙知馬力 日久見人心

邊個係香港人,邊個係支那畜,冇得呃

大J
可能因爲你所屬公司屬於中資,或與中資有關聯而不敢,或不能發聲。

迖:咁黎吉我一野
我服你條J大過我果條。
我敬你做,大J
因為根本冇香港人忍到
大j好波
完全另眼相看
大J
真係流住眼淚咁為大J鼓掌,以前真係唔識欣賞大J啲片,但佢係令人尊重既香港Youtuber
完美世界M
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞