[分析] 我希望大家仔細諗清楚,呢次運動失敗既後果有幾慘

1001 回覆
5521 Like 32 Dislike
無錯
而家大陸已經全方位開始控制香港
新移民溝淡, 社會信用評分....etc
香港人根本冇退路, 人地就係想將新彊果套變過黎香港
反抗既有機會成功, 唔反抗就一定死
果班政府狗官除左讚頌大陸對香港既侵略行為, 唔會做真係對香港好既事
本來服務香港市民既政府早就變成傀儡政府, 唔好再諗住有咩事可以靠政府

721 港島見

全民野餐發夢

香港自由領土

港人寸步不讓

我有D野唔明 你話唔繼續落去會好慘 但係繼續落去爭取真普選 中共一定唔會肯 香港人亦都唔見得會有咩好下場 平息事件後又咪一樣會繼續出陰招 所以依家其實係咪一個死局黎
Pish
keep住全民流水抗爭,不停動員抗爭,佢唔敢捉人激起民憤,就算捉人,都會受好大代價,因為香港市民處於備戰狀態。隨時動員。

仲有keep住嘅外國關注加持。

如果返去2015-2018嘅一片死寂,一個一個好似林榮基李波咁捉走,香港都冇人會企出嚟,更加冇足夠國際關注。佢捉人都冇咩代價。

反而香港照樣維持做幫共產黨洗黑錢走資窗口。

所以我哋要keep住鬥爭,唔可以輸,更唔可以停!一停就死!

至於建國/雙普選,就真係睇香港人智慧去到邊,之後再分析!

721見!
721未必係最後一戰
但呢次運動將會係中華人民共和國香港特別行政區最後一次既運動
721見
721唔係最後

不過呢次一定要繼續落去
721見
其實嗰班真係唔知乜心態
無錢無能力又讀書唔多
成世都係打份牛工
又買唔起樓
得閒食得好少少或者去下旅行就係到認屎認屁
話遲早香港都俾大陸收返 反抗黎做乜
不如留返d錢跑下馬買下波
一到大是大非前就屌鳩示威者
乜鳩新聞都唔睇但又話要大力打死遊行搞亂香港班人
一見到你又話你乜港獨思維 話人眼界窄見識少

有好多藍屍都係咁
仲有腦咩佢地
721見
你一提叫佢地返上去
佢地反應大到嚇親你
話乜 我係香港人做乜返上去
口裡說不 身體卻很誠實
你唔係蝈人黎架咩
快o的死翻上去,香港年青一代就係比呢班冚家剷累死
係識做生意有腦既一早都移左啦
而家先考慮/打算 其實佢目光太短 唔岩從商

無本事既人通常都係咁
佢地既無腦程度唔係我地可以想像

721見
根本無當人民係人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞