[分析] 我希望大家仔細諗清楚,呢次運動失敗既後果有幾慘

1001 回覆
5521 Like 32 Dislike
「不自由,毋寧死!」
"Give me liberty, or give me death!"
- Patrick Henry

大家睇睇維吾爾族建國失敗既下場(2017年4月):

大家要知道,共產黨清洗異己既方法,就係先分化,擊破,然後鎮壓,直至牢牢掌握絕對控制。

用全力對付香港
對於中共黎講,香港人已經取代維吾爾族,成為中共既頭號眼中釘,雖然呢一刻,或者香港仲有少少利用價值,有外國關注,或者共產黨未露出本來面目血腥鎮壓同監禁香港人,大家幻想下,如果呢場運動一旦開始冷卻,失去動力,大家回歸自己以為既平常生活,共產黨必然會以最快速度清洗香港人

香港人善忘,但係共產黨絕對不善忘,仲好記仇。佢已經透過呢場運動了解到,香港人好撚麻煩,會係國際層面上為共產黨帶來麻煩,甚至影響國內管治,令共產黨執政穩定性出現裂痕。共產黨對權力既絕對掌握係有近乎病態既執著,佢一定會用最有效既方法解決香港潛在既威脅。

香港民主運動的特性
對共產黨黎講,透過洗腦教育/新聞控制/香港警察鎮壓 已經無辦法壓制呢種會對共產黨造成威脅既反抗力量,同維吾爾族不接受漢人統治一樣,根本就係非我族類既民族鬥爭,無辦法用常規用來統治漢人既手法黎處理,必須用更嚴厲既手段處理,先解決呢種內部不穩既危險因素,之後再慢慢處理外交問題,再唔係,閉關鎖國吃草續命,佢都有把握維持政權。香港偏偏就係一個好大既不穩定因素。

所以我講,香港人係共產黨頭號敵人,而且要用最歹毒既方式處理。

香港既反抗力量,某程度上比新疆更難搞,因為唔係傳統既血緣宗教民族主義,而係利益共同體/價值觀共同體(民主自由),形成一種極度強韌既組織力量。呢股力量,暴露左共產黨對香港控制既失敗,等於同共產黨之前既傳統控制方法出左一張成績單,『哦,用來之前d招無用。』

共產黨會如何壓制香港民主建國運動
正如『新疆』既東突厥斯坦建國運動一樣,根本無可能用統治其他漢人既方法壓制。所以就諗左呢條橋出黎,集中營

你咪話,呢招又幾有效,至少目前中國境內維吾爾族既反抗力量已經幾乎完全被瓦解。剩下既維吾爾族都流亡海外/成為難民。『新疆』仍牢牢掌握在中共手中,巨大利益,毫不動搖。維吾爾族流散四處,中共都完全有辦法係新疆繼續獲得當地利益,反正係各大主要城市,漢人早就多過維吾爾族,掌握當地一切經濟命脈,而維吾爾族只有為漢人利益階層工作,被剝削。

當共產黨認清香港人係非我族類民族鬥爭,而且傳統方法無用之後,手段一定會以最快速度進行,會用最殘酷既方法進行。你知啦,依家無得比共產黨慢慢黎搞香港,因為仲要面對外交同貿易困難,仲有經濟問題。

香港人還有利用價值?
大家可能會話,香港人對共產黨仲有利用價值喎...sorry,香港呢個地方或者有利用價值,但係香港人無利用價值。自從共產黨決定搞送中果一刻開始,已經話比你知,香港人無利用價值,送中條例就正正反映左共產黨留港不留人既心態。

共產黨到呢一刻都未出解放軍,只係想留低香港呢個地方黎洗錢/貿易轉口,開槍鎮壓搞爛左無好處。但係香港人可以bye bye,一個一個消失,無所謂。

結論
大家要明白,今次運動只許成功,絕對不許失敗,否則香港人會一個一個被送入集中營。而且無人會黎救你。你睇睇土耳其同伊斯蘭世界點出賣維吾爾族,就算民主國家一樣束手無策。

其他細節,監控燈柱,信用系統,不需多講,大家都明,係對香港完全壓制清洗既前期功夫。

香港人,要有絕對既覺悟,明白失敗既結果,會比死更慘。
妻離子散,失去自由。
係監禁中痛苦為共產黨做奴隸,直至死亡。

請大家再睇一次BBC有關維吾爾族集中營條片,切身處地體會下,如果香港人都面對中共如此鎮壓香港既民主運動,大家會係咩情況:
https://www.youtube.com/watch?v=v8zNPmBttAQ

大家可以諗清楚,到底應不應該為自由盡力奮鬥一次,亦係好可能係最後一次。
今次絕對唔會好似2014雨傘失敗之後咁仲有翻身機會。

大家721見。繼續奮鬥,直至建國。
絕不和共產黨談判。

「不自由,毋寧死!」
"Give me liberty, or give me death!"
- Patrick Henry
721見
721金鐘見
追求民主 = 獨立建國
係共產黨眼中,呢兩樣野無分別。
PUSHPUSH
---------------------------------------------------------
7.21和理非都要全gear!
https://www.youtube.com/watch?v=PoIDfCHlS-8
唔帶gear既下場就係你隔離個個比人搞都救唔番

7.21前學下武功:

游蕙禎做Youtuber 教大家應付扑頭狗
https://lihkg.com/thread/1332096/page/1

補充下心態:
等我為大家回憶下決定721去定唔去
https://lihkg.com/thread/1324531/page/1

得閒做下文宣AIRDROP:
[721 線上文宣 2.0] 全港最大型既線上文宣2.0 正式上線
https://lihkg.com/thread/1331663/page/1

7.21見
我想同大家分享一首,係關押維吾爾族人監獄入面流傳既詩句:

朋友說我這樣做會死
我聽了便笑起來
審判者說我會因此被打進地獄
我說那我就去習慣地獄的生活

原文維吾爾語翻譯成漢語
【我的西域,你的東土】(2007)
作者:王力雄
大家,721見,只能成功。
[非分化理性討論] 721 應唔應該分頭行事 各自上山?
https://lih.kg/1332163
721見~推吧
文比較長,希望大家得閒可以睇下。
文比較長,用大家少少時間
721見
謝大家推,希望大家一鼓作氣,擊敗港共政權
唔係我心急,而係時間真係不多。
721見
謝推
721見
雖然我真係不想承認,但係目前大環境同形勢,似乎我地已經唔會再有下次機會可以擊倒港共政權
大家721見
不推不是人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞