台仔:與其把事搞大,去陸委會碰釘,冒著資料洩漏或是被遣返的風險,不如裝成普通留學生去考個大學。

538 回覆
3272 Like 15 Dislike
依個真 一定要推
之前去參觀台權會都聽個人講過話台灣好難申請到政治庇護 仲難過香港(你睇下香港幾多難民就知香港幾fail 但台灣仲差D)
記得申請去讀書啊 政治庇護只係浪費時間
推比義士睇
一齊去台灣留學啦
可以選的國家本身堅唔多
亞洲大量奶共國家會送你中
表面有領土糾紛,但大把高層收中共錢
叫人走去馬拉泰國係靠害
我地會成功 救晒你地返嚟
如果係大把位嘅私立大學例如文化大學,應該真係walk in 都OK。
先前一堆台灣官方組織呼籲研究, 批SPECIAL OFFER香港人

但最後所謂修例係無影
推 推 推
唔好行台仰條路
報到既就報外國大學
瓦全條路得出名既人先受
難民營更加唔易捱
唔該咪再相認
大把狗7*24MON POST

捉一件迫供全部人玩完
real
[長文]家有一老,如有一寶
https://lih.kg/1331001
係呀!好易可以攞到綠卡架!7.21你記得帶頭喎,咁就會有綠卡架啦!慳返百幾萬美金投資移民資本架。低低地
推畀義士自行判斷
多個考慮都好
其實要係台灣申請永久居留無禁簡單
單單以留學條件不足以申請到永久居留證
讀完4年大學 搵嘢做有公司擔保都淨係申請到工作證同暫時居留證 但唔係每間公司都願意擔保 然後仲要搵個當地台灣人願意做擔保人 然後每年都要整一次
居留5年以上,每年在台居住時間超過183日就可以申請永久居留(原則上...
但近呢幾年多左個評分標準,姐係已經唔係一般既僑生就可以容易申請到永久居留

利申 係台灣住左5年以上 因為要發夢所以返左黎
無名義士最撚慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞