PLAN B

15 回覆
2 Like 1 Dislike
我諗大家都好清楚我地抗爭咁成功係因為有連登
但我覺得有必要諗定若果連登死左可以去邊集結
我對i.t.認識唔深
希望有人可以提議一個好既後備論壇
以我所知膠登同我地類似?
但我認為若果封到連登,膠登都有機會封埋?
我都有諗過reddit
但佢被騰訊入股之後應該都會被自我審查
台灣有無可靠既論壇?
Dcard可以嗎?
集思廣益
其實最好嘅游擊就係,唔好俾班狗知道你下一步。
如果有到方法可以唔經網絡,而又可以快速散播策略部署消息,咁就正
8chan
咁當然係最好
但我諗緊萬一要增援或者想睇一個full picture
或者係要擬定策略
都需要一個平台
眼見上次香港大部分論壇都上唔到
又話會戒嚴
上一次抗爭連登經常上唔到
我認為佢地好快可以k.o.連登
當然最好梗係唔好
但有plan B比無一定好吧
不過我真係唔知若果被攻擊既話
仲可以有咩論壇係可以幸存...
係咪美國既論壇會好d?
除左reddit仲有無其他?
不過我地始終用中文
若果係台灣會好d
係喎!
仲有8chan
其實外國網站都有好處
可以引起國際既注意
佢地睇住應該都會為我地打氣
唔經網絡我諗到...
大聲公
I know!
That's why I am asking for advice!
I think Chinese Forum should be better!
Do anyone has good recommendations ?
Thanks
https://www.dcard.tw/f/trending
我見dcard既時事台同我地幾類近
我相信台灣即將大選
佢地見到香港咁都會支持我地
因為若果真係搞掂香港
下一個就到台灣
若果香港成功
台灣都可以攞黎學習
其實係win win
而且警方未必會mon住dcard
可能就做到繞過黑警去做戰略決定
但前提係大家都有呢個諗法
連儂牆貼紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞