【7.21】真係可能唔夠人...

1717 回覆
5351 Like 58 Dislike
我知大家都好攰 好驚恐
尤其沙田一役好多無預過上前線既和理非巴絲打都陷入恐慌
經歷完上水 沙田之後 更加對黑警厭惡絕望
但大家真係唔好氣餒 唔好放棄
如果而家停止示威 之前做既所有努力都會被白費
包括因抗爭受傷、死亡、被起訴、被虐打既巴絲打等等 佢地會白白犧牲左
無人再示威的話 送中條例隨時可恢復二三讀 合憲合法
其他賣港條例都不再受約束地通過
唔好對港共有任何幻想
佢地而家日日講大話 已經成為比民賤聯更無恥既權力機器
所以日後R爛塊面再重推垃圾條例唔係無可能

現時持續示威 拖慢黑警搜證速度 反而令佢地疲於奔命難以對示威者全面緝捕
一旦示威停止 佢地就有能力全力搜捕 到時所有有份出過黎既人都只會更加危險
如果今次示威浪潮無辦法改變政制去約束黑警 示威停止就係黑警反撲之時

可能你地覺得 仲有十萬人出黎行 多你一個唔多 少你一個唔少
但事實係616之後遊行人數持續下跌
小弟主觀感覺上支持者正在迅速流失
唔係話你立場轉變 而係行動上兵員開始不足
如果和理非們仍然都係目標爭取民主 請721繼續站出來
至少以行動表示你地支持勇武巴打繼續以武制暴
唔好怕左D黑警 因為佢地用法律其實難以起訴全部人
只要人更多就更安全
法庭無可能將十萬人甚至幾十萬人送入監牢
黑警好明白呢點 所以佢地先會濫用私刑去發泄解決唔到既問題

加上而家政府既監控魔掌日益滲透
CCTV 監控燈柱 信用制度等等 妥協過後香港會赤化得比之前更快更狠
趁現在同路人仍然多 大家要一齊合作改變先到現實
日後如果所有監控系統都完成落實 想要有更多巴打一齊聚集抗爭就好難了

最後提提大家 睇返沙田夜晚D片 仆街黑警係會揀暗角位去追捕同打人 就算係有不反對通知書都唔會放過
我明白大家都會好驚 因為現時黑警非常陰濕 只會圍毆打D最弱小既年青人
而且仲識得避鏡頭打人
所以大家退場時要盡量一致 唔好單獨逗留 互相照應
當人數開始少時 召喚身邊既人一齊走 唔好唔捨得走
如果大家步伐一致 齊上齊落就會安全好多

記住 不撤不散唔係每次行動完不散
而係講成個運動不散
今日走左 明日再來
只要堅持 就會有希望
721見
Pish
Push
7.21一定要出黎呀!
push
endgame 2
琴晚發左個刻骨銘心既夢,想同大家分享一下
https://lih.kg/1321643
我一定會出黎!!!!
721見!!!!

唔好意思阻阻你
https://lih.kg/1321679
心靈受創、身軀受傷、被抄過牌既 唔介意你地行後d 但千祈唔好怕左黑警就唔再發聲
只要有你地企出黎授權 兄弟們一定會更落力更堅定
每一個你都有穩定軍心既作用
push
點解721唔係遊行
心理會受到生理影響,這幾天多睡多休息,放鬆一下。
你覺得唔夠人就要宣傳多d啦
一定要出嚟啊
唔洗再理個人數,總之一定出就係咁多

咪撚再驚乜鳩民意
贏左就有民意,輸左就冇撚都冇
香港人 加油
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞