[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
暫時當係破財擋災 ... 之後部機會返黎既。
多謝你
堅黑仔喎爸打,祝你快d 換過部新機,愉快閱讀。
你早兩日無留意到有prime day 咩?
我買1980 應該同prime day 差不多掛......
睇中文書,new oasis同kobo forma係咪差唔多
著番機係咩畫面?
個畫面HOLD 咗幾耐.  
就算冇電, 壞機都有畫面出現.
例如

1980 幾平.. ..
會唔會賣二手番包貨. .. . 等多幾日睇咩情況.
https://www.youtube.com/watch?v=1VlL9J2xv6k
呢到有開箱文.
佢開比你果時係咪有呢個畫面. ..
佢開箱嗰時我見個mon 係顯示緊d 圖畫wallpaper, 一堆鉛筆嗰d 插圖

琴晚發現部機有問題就放埋一邊冇搞佢, 第二日就係好似你張圖咁顯示個冇電icon
佢開盒之後我見到既畫面係一幅圖畫wallpaper, 一堆鉛筆既圖片

所以我先懷疑係部機一早喺個盒入面不停開閂開閂, 令到佢冇電
有鉛筆畫面
即係有screen saver啦
我印象中第一次開機畫面應該係寫住Kindle
下面有個細路挨住棵樹睇書
又會一開機就係screen saver咁得意嘅
應該係 新機唔該係呢個鉛筆畫面。
當你開機後就好似,
上面開箱條片,畀你揀語言選項。
做set up.
冇就有問題。
係書展買咗oasis 8GB,2300
發覺買貴咗
oasis的巴打,你地幾耐叉一次電

上網又話超過一周唔使叉電

我待機都冇5%電
貴到喊出黎喎
Oasis 2感覺上冇paperwhite3咁大電
亦係比人插得最多既野
因為Oasis 1有電池cover 屈機到可以唔叉一個月
但二代cut 左 換取輕巧
一個月係待機?
加套貼
第一代有電池cover可以用一個月
第二代得幾日貨仔
係呀, 係呢個畫面
知道, 下次睇下佢換咩比我
其實Kindle呢堆只有Amazon出貨
而且理論上明文美國Amazon只賣美國人 日本Amazon只賣日本人
係香港買一定「水貨」之餘 好易會比人開過
就好似十幾年前買日本摺機手機咁
仲要比人食水差唔多40%
真係唔好係香港買
要買就自己向Amazon買啦
退貨啦巴打
2300 夠買最新一代
clara size細啲輕啲,袋落褲袋好正
mon size同paperwhite一樣,但有黃mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞