[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

788 回覆
10 Like 2 Dislike
我都用緊PW3 睇咗呢個post對oasis好有興趣
巴打比較咗覺得點?
我反而想買sony dpt 睇pdf + 漫畫

因上一部pw 用了5年有日爆mon,回憶用了十次都唔夠
快左少少 輕
大moon
可以係泳池浸住睇
啲燈正啲
而家oasis3 睇到繁中未
睇到了
等blackfriday
我想問下係咪無得買翻譯小說入kindle?一直都有小小興趣但係揾尼揾去都係見到啲人話得down翻版先有得睇,但係我又比返小小錢買支持作者

利申:一直都係買實體書返尼睇
想買正版中文小說有幾個方法
1. 去kobo/ Google bk store 買書,之後再解drm 放入kindle (詳情請追post)
2. 去支那Amazon買 (依家kindle 可以簡轉繁)
3. 依家Amazon都有繁體書賣
想請教下
我用電腦係中亞買左本中文書 但係部PW4搵唔到本書
但我係美亞買既書就搵到
點解會咁 點先搵得返本書
新手 求教
師兄, 你肯定你用電腦login左中亞account 買本書? 美亞/中亞係兩個獨立系統,並不互通。

假如你部PW4係登入左中亞account, 而你本書係美亞買,咁就有機會出現PW4搵唔到本書,因為本書由始至終都係美亞版權。

另一個可能性係調轉,你部PW4登記左係美亞,你係中亞買的書當然係美亞登記的PW4睇唔到。我相信你情況係後者。
係後者 係咪要轉ac先睇到?
請問部機有無得轉ac 要點先可以係部機到睇到本書
如果要用你部PW4睇到本中亞買的書,方法只有一個,就係在setting 度deregister 部PW4,再登入中亞戶口。但這樣就變成只可以睇到中亞啲書,全部美亞買的書也看不到。 係兩個系統不互通的情況下,沒有其他方法。
明日
另外想間下點解我做唔到dedrm
我已經load左plugin 但我想轉檔做mobi/ePub/AZW3都話我locked by DRM
請問可以點搞
唔知雙十節 Kobo 有無做促銷呢?
買書有折 不過唔算好吸引

得75折,唔太吸引
國慶都得 75 折!搞錯呀!
咩plugin先?
想問下 2019 kindle 係咪已經有燈, 咁仲同 paperwhite 有咩分別?

我仲用緊 paperwhite 1 代.... 個 case d 膠溶溶地.... 手感好差, 係咪值得 upgrade?
真係有病,揸到啲膠溶都唔換,你有冇核突啲啊⋯⋯
正常人想換就換㗎啦
新一代咪快啲靚啲個mon大啲你仲想有乜嘢分別呀?忽忽地,如果地球再多啲你依類物種會唔會經濟崩潰?

值唔值得?係咪要部機識飛先叫做值?
就算佢真係出到彩色e ink ,雖然無返357年都唔會成事不過就算真係佢都只係會放起最貴果部機
到時你咪又係會嫌價錢貴跟住話唔值唔值!晒氣啦!

我幫你答埋咪撚換啦
係最近先 feel 到溶溶地姐, 所以咪諗緊換 2019 kindle 定係 paperwhite lor...........
有新買新啦,呢啲一買就用好幾年
2019 kindle個mon無咁清(167ppi) 唔防水, storage細一半
長用/會睇漫畫建議ppw4
平d就建議ppw3 雖然係攝塵mon 但同ppw4一樣有300ppi
好... 咁買 PW4 la... 睇方我果部原來已經係 2012 年 10月買....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞