[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
字又細,又delay
用iPad 好過喇
所以咪睇到你眼都盲撚埋,字都唔撚識囉
https://www.goodreads.com/book/show/44581151-nos4a2
kindle 本身有內置Goodread 可以隨時分享閱讀時間開始結束, 佢幫你記低晒咁你都可以大概上得網睇返一本書用咗幾耐時間去睇中段停留嘅時間用咗幾耐
我相信已經係最強大嘅閱讀分享社交平台...人地分享review咁你都可以睇返佢地睇本書嘅時間點
而家重可唔可以買到cn果啲殘體書?
我試過申請大陸acc同打個大陸地址,入到去出「该商品目前无法进行购买」
而家係睇mooink多
因為太耐無睇書
夠佢個閱讀時間習慣返睇書

長遠kindle主力睇英文書
mooink同kobo就睇價錢同優惠
無知問
咁係咪要goodread acct同link落kindle到
因為amazon 收購左Goodread 嘅關係你可以直接amazon account create Goodread account + 登入
近期狠心轉場過Barnes & noble glow light plus
好似好嘥錢咁,即時買咗10幾本書充實翻新機新公司library
如果鍾意互動搜索啱你feel口味嘅書,搵人follow睇review,閱讀時間時間互相分享呢個真係最強大嘅分享閱讀平台Goodread ,我好多時都係上去睇吓本書人氣高唔高,再睇下其他人啲感受評分先決定去買
如果你本身鍾意睇英文小說又留意依個平台應該會令你買多好多書
用落發現個問題
Send to kindle 果a 書係kindle for mac 係睇唔到
Kobo係咪買每本書都要轉做ePub 檔先睇到? 就算我上kobo個網都要?
你想喺邊睇?
Kobo Clara
你用kobo device 睇kobo既電子書唔會需要轉檔先睇咁on9掛
之前睇過個教學話要先覺得奇怪
嗰個係轉檔然後掟去kindle睇
想請問大家係邊度買
睇書緊係要睇實體版先有味道
無位放呀
Kindle 有冇咩好書推薦?
Amazon 個爛chart 9成都係佢unlimited 嘅書
主要睇小說,冒險類
Kobo買咗書用線入咗kindle,但點樣可以連iPhone app 都睇到?
咁咪唔會同我部kindle同步?
即係你喺kobo買書 dedrm咗人地既書, 之後放入kindle
然後仲想喺其他device到sync到??
以為轉咗format就sync到
其實我唔識 你等巴打答
試下唔好用線入,send email 去自己個kindle email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞