[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
佢個website話係2019
我都r哂頭
係新,我買咗
so far無咩問題,開心使用中
未用type C 接頭,唉。
其實都320usd
都平過出邊好多嘛!
不過其實我有mooink plus睇中文書
又有kindle pp睇英文書同簡體書(內置轉繁)
係想買多部大機分番開kindle英文同簡體
唔駛成日換acc
糾結緊
因為美馬最低配只係usd250
算啦,我反而係唸緊有冇需要換
我都想買部, 依家用payme 減多50蚊
就係諗緊kindle有冇岩兒童睇既讀書, 黑白唔緊要, 想要8成圖2成字既英文書俾小朋友睇
我都有部mooink plus,佢地中文書量同選書都精好多
oasis用嚟睇英文書,各有千秋
最慘係發現大陸個kindle 好齊書(小說)
多唔多人用audible?
Sorry 追唔到咁多個post
岩岩入手左Kindle Paperwhite, 之前一直用ipad 睇書, 依家覺得對眼開始頂唔順

想問下有冇可以import 既英->正體中文 字典resources?
Google 過下可以download 既好似都係簡體
1500都唔駛 幾抵屌wo
有啲心動
呢個係咪要台灣網買先做到
但係呢個網好似一定要台灣信用卡先俾到錢
有d想儲漫畫, 柯南, one piece同工作細胞。想知解像度點? 定等下年書展?
Kobo 新客第一次買 , 滿NT121 ,系統即減NT$100

FB 台灣GROUP 見到
先用五折, 其他再用58折去買!
3 本 5 折優惠即日起~11/30 止,於樂天 Kobo 電子書商城輸入折扣碼 KOBOR73GD7EJUD,即享「任購 3 本 5 折優惠」。
(1) 每帳號限領一次促銷代碼,一次最多可折抵 3 本書
(2) 不可與其他優惠併用。
(3) 限單書 500 元以下使用。

5折
路西法效應(修訂版):在善惡的邊緣了解人性 NT$195
金錢心理學:打破你對金錢的迷思,學會聰明花費 NT$169
槍炮、病菌與鋼鐵:人類社會的命運‧25週年暢銷紀念版 NT$168
暴政  NT$164-100= NT$64

4本書,只用150蚊

有Android 機,留意下,有時送錢
2部機,上個月+今個月,送左3次 $30獎勵
訂製完美 HK$3.02
知識的假象: 為什麼我們從未獨立思考? 14.91
真確 HK$22.84

3本書,只用左 40蚊

上個月先入手KPW,
Amazon 送左us$5 CODE
21世紀的21堂課  $4.99 
覺得lag係咪正常
大家嘅kindle係邊度買?

想入手kindle pw 2018 美版,邊度買最抵?
正啊,謝分享

An機係google play送錢啊?睇黎又要得閑禁入去睇
等black fri 特價喺官網買
如果我用iphone 嘅kindle app 睇書
然後買部oasis log in 同一個account

佢識唔識幫我sync晒啲閱讀進度
等我可以有時用電話睇, 有時用kindle 睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞