[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我明明係自己部電腦開AC 時係美國STORE睇緊USD,
點解新買部PAPERWHITE 入STORE時會去左中國SHOW人仔既?
你係咪中美amazon用同一個email?
用同一個email ok.但要改唔同pw
個AC係新開, 冇搞過CN
我PC LOGIN 時下面個您偏好的國家/地區網站: USA
但係KINDLE SHOP就係中國, R晒頭
唔睇英文書買黎會唔會ON9?

另外有冇兒童讀物?
NOOK glow light plus 已經到手玩左一個禮拜
系統設定選項小過kindle, accessibility ... feedback 之類嘅東西都係缺乏嘅, 不過正常用家都好少會用到, amazon 另一優秀之處就係你比意見佢哋真係會去睇同埋有人覆返你, kindle 令一個正嘅地方就係完全整合Goodread, 可以無縫連接分享自己閱讀進度在順便睇埋其他社群睇緊乜嘢書分享乜嘢書d friend 又可以like 下你的進度更新你又可以睇住記錄自己睇一本書嘅時間點,
NOOK 就只能夠好古老地 share facebook ,系統爽快程度都係kindle oasis 2 爽啲, Barnes & Noble NOOK甚至連買書( nook book / ebook) 都要經VPN 先買到, 不能夠好似kindle 咁樣無限download sample睇到覺得好睇上癮直接即時購買咁爽....,佢哋係軟件上係落後, 好似仲未知自己輸乜

但係平時閱讀體驗手感外觀重量我就偏向 NOOK glow light plus
用咗兩年 kindle Oasis 2一直都唔覺佢個人體工學設計有乜嘢咁特別
佢聲稱凸出嚟個位置可以放落你掌心就好似你揸住一本書咁,但我揸咗咁耐都唔覺得, 反而因為機身係金屬嘅關係滑lu lu, 我無名指同尾指就不斷轉位揸到好攰, 如果講好渣真係好似paperwhite / nook 咁樣用膠機身機身設計其實更好渣

NOOK Glowlight plus 可以按實轉頁制不斷下一頁/ 快按兩下轉chapter , 呢啲都係kindle 冇嘅功能而我覺得幾實用, 而且個mon更大校大型字體真係睇得更爽,冇咁傷神, 跟機冇廣告只會有不同待機圖案

https://ccc.technews.tw/2019/08/29/rakuten-kobo-e-book-3rd-anniversary/

歡慶樂天 Kobo 在台 3 週年,9 月將舉辦一系列回饋活動,從 9 月 1 日至 30 日,全站天天享優惠,第一波活動從 9 月 1 日至 7 日,限時 7 天享全站 58 折優惠,單筆滿額 1,800 元,天天再抽出一名讀者獲得樂天點數 3,333 點(1 點=1 元)。

各位,Kobo限時58折
岩岩先買書 禁極kobo3hbd 都唔work
原來係未開始
你付款個頁既地址填咩
有冇人知點係台灣樂天或者PChome買kobo?係咪一定要用台灣信用卡先得?
你講緊機定書
機我唔太清楚
睇中文書多既話推薦kobo
Kobo aura 用家 部機本身防水 近排update咗support中文 kobo台灣版又成日有優惠
Kindle撚表示仲研究緊點過kobo買既入kindle

可能都係要等遲d美國做減價
啱啱都得左
大家有冇書單分享下
本身見到呢本有D想買
買左以下呢堆
行為:暴力、競爭、利他,人類行為背後的生物學
金錢心理學:打破你對金錢的迷思,學會聰明花費
鎖腦行銷
決策的兩難:釐清複雜問題,跨越二選一困境的思維模式
交易心態原理:避開思維陷阱,克服決策障礙,改善投資技巧的大腦革命
複利效應:6步驟引爆收入、生活和各項成就倍數成長
如何讓人信任你:FBI頂尖行為分析專家傳授最強交心術,讓你在職場、人際及生活中擁有人人信服的深度領導力
量化行銷時代:貝佐斯與亞馬遜經營團隊都在做,15個關鍵行銷計量指標
散戶的50道難題
演算法下的行銷優勢
點解友和賣新個部oasis 2400咁平
出邊間間都賣緊2900幾
因為可能唔係新果部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞