[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

912 回覆
11 Like 2 Dislike
Thanks

諗緊 note lite 定係 note pro 差成千蚊
想問大家係邊度買 美國Amazon ? 香港買個價又會唔會差不多? 美國買會唔會有制式問題?
想問點知Amazon 中文書有咩買?想入坑前了解下先。
好似好小
...
香港無行貨架...
入口都只會係水貨...
英美德日amazon 買到嘅規格基本都係一樣,
只係可能容量有分別,
咁佢都會寫清楚嘅。
所以點買邊到買點格價就睇各人自己安排。
有 front light 差好遠,如果睇文字書,如英文為主,就不如買部 kindle 一千內。
如果睇pdf 多,有 front light 真係好好多,我有kindle 及 boox note ,
kindle 有燈真係好好多,閱讀感覺係同再造紙無乜分別。
但 boox note 仲係要夠光至睇到。
所以如果 budget 許可,橫掂一部 ereader 好襟用,買部好少少應該唔會後悔。如果連埋漫畫,其實我部boox 應該已返左本了。
如果我未買我都寧願買有 front light 的 pro
有冇book list 睇下Amazon 有咩中文書?
直接上amazon search就有啦
仲有個問題 就係中文書或小說多唔多? 另外8gb 其實夠唔夠 一般書大概幾大?
如果你唔係睇漫畫,pdf
淨睇純文字嘅書,8gb 一定夠

想知中文書多唔多,可以自己上kobo, amazon 上去望下
留名想買部,咩語言既書都想睇下,要防水要燈應該買PAPERWHITE
想問係咪international version先會直接ship香港
你用kindle睇寫真?
黑白eink 都J 到?
本身部kindle買開amazon d簡體書
買左本繁體書show唔到出黎
簡體書amazon cn ,繁體書amazon us,你轉左login acc 未呀

如果轉左係咪會睇唔番cn既書?
係 跟acc
咁遲d可能要買多部kindle
而家唯有用住電話睇繁體書先
無錯,amazon 官方買嘅書係無得郁嘅,兩個acc 唔相通
好唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞