[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

885 回覆
11 Like 2 Dislike
唔知佢發現左有得較未
心郁郁想換oasis, 而家用paperwhite
因為本身顯示都會點用電
係轉頁果下先用得多電
你係咪想講唔會用電
乜原來連登咁多人睇書
kindle都可咁多post
我因為睇post 1買咗kindle
啱啦啱啦
一齊入坑
利申post 1樓主
多人討論買機.... 根本同 Ipad 睇書係兩回事. .
之前用開德國果部 tolino vision ,
  依家用 oasis 1 薄, 輕好多, 滿意.
書多到睇唔晒...
岩岩買左 部機係咪冇得set繁體介面
已訂 osisa3 想問下,係唔係全部都有wifi,我見amazon,有部寫4g連wifi, 我訂個部279無寫有無wifi
Wi-Fi 係基本
Kindle unlimited 包唔包newspaper 同 magazine?
Kobo平台啲中文書都幾少
已經多過 Amazon us
睇中文我鍾意用楷體,最舒服
請睇我上文,如果睇 PDF , 一定係10.3 寸唔洗諗! 7 寸太細!
枝筆,當初買時代理話唔要枝筆平一舊水,我諗住齋睇書唔用,後悔了,因為睇PDF 要mark notes,
同埋,如果衣家再揀,我會買 note professional , 有 front light 係正好多的。
未聽過有人嫌字細又較大佢,,,,,
可能真係唔知
如果你有用機套,根本無需關機,你冚埋個蓋已熄 front light ,
唔係轉頁係用極少電
iPad 睇書,睇壞眼 !!!
買咗部美版fire HD

點解係amazon jp想買kindle版雜誌電子版時都會出現

This title is not currently available for purchase

係account要較 定日版kindle先俾買日版雜誌?
其實我都係,但用佢原生字睇睇kobo d引號會好怪,所以先要裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞