[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

902 回覆
11 Like 2 Dislike
Thanks 我再試下

但字型個問題有冇人試過?
痴撚線
我4G埋 去ad打爆 2200有找
巴打收到貨影啲相睇下呀
我之前都心動想買金色,不過見灰黑平啲就入咗手
灰黑易襯case多d
原來唔止我有事
同kobo e-mail咗兩個星期
都係仲未解決到
香港邊度買到kobo
本身都有用過kindle 同 kobo,依家想買boox ,因為佢行android 用到hyread,但有兩個問題想問

1,nova 定note 好? 平時睇pdf 多,但又想拎出街,nova 7.8吋平過note 10.3吋一半以上
2,同埋想問支筆係咪咁重要?
Amazon 同 Kobo 都無《24個比利》,有無人知係咪無出過電子版?
Google 書名+mobi第一個search 已經有免費版...
當然,如果你想俾錢支持,當我無講過,真心欣賞你。
滿意
小書屋,  蜜蜂網
垃圾書,咪睇,浪費時間
Hi大家好,最近去外國讀書,好多喺香港嘅書帶唔走,想買一部kindle。聽講最近kindle都support正體中文?平時睇開英文書同中文古籍,希望搵到部兩種語言都睇到,有好多圖書選擇嘅eink book。唔知道大家有冇咩推介?
一向support,
只係最近amazon 有賣kindle format中文書。

我係你情願買多個copy ship去睇好過,
反正古藉多數好平。
oasis 2019終於買到amazon啲中文書,
而且個LTE 突然香港用到
唔夠位放嘛,好多書要睇,譬如有啲書一套上百章好佔空間,又不易攜帶,感覺kindle比較方便。不過頭先上amazon見到好似好多都係簡體字?
同埋有冇話有邊部推介,本身有tablet純粹想細細部方便袋書出街。
有繁體,你試下去美國amazon search kindle book foreign language 個sub category。

如果你本身有pdf版,不如買大尺寸e reader,kindle support non kindle book 個體驗嘛嘛地。
其好似好chur電,情願熄咗佢
美版?
我部日既 4G 香港唔work
美版,印象揀咗voda
其實自己未試過用ereader所以咩都唔知啊 連邊度down/買到pdf都唔知
Eink reader 好處輕便長氣,同埋睇字舒服。如果以上唔係你考慮因素,一部tablet已經搞掂。

中文古藉網上好多免費source,有心慢慢轉PDF就唔係問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞