[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

885 回覆
11 Like 2 Dislike
Kindle Oasis E-reader (Previous Generation - 9th)
Year 2017
Amazon US 賣緊 us199.99 = hkd~15xx

All-new Kindle Oasis - Now with adjustable warm light - Includes special offers
Year 2019
Amazon US 賣緊 us249.99 = hkd~19xx

PRICE.COM 好大機賣係上一代(2017), 否則冇錢賺
好的唔該晒,咁我美森訂先
我懷疑 美國 英國 日本售出既kindle功能上有分別
美國有audiobook bluetooth 讀出黎日本無
英國有goodread review 內置 日美好似無

同埋發現Oasis 3待機電消耗低左好多
Oasis 2 sleep左會慢慢走電 但好處係一開即可睇
Oasis 3 sleep耐左會半熄機mode 接近唔用電 但要開機等幾秒
有無d純音樂適合睇書聽

我屋企兩隻廢老成日喺屋企開城市論壇 好吵 無辦法集中精神
Youtube囉

Jazz relaxing music classical blue 都得架
咁應該訂邊個ver 好
就算有分別,應該只係login 國家acc 嘅分別...
你鍾意開齊咁多個國家acc都ok
啱啱入咗pw4 想問你地會唔會jailbreak部機
改字體同wallpapers?
咩玩法?
會唔會買唔翻正版書比人ban機架?
我見啲人可以改字體同埋加wallpaper
正版書我就唔知 因為我用樂天買
Hmm... 唔係太夠膽做
我有買日馬既書
比人bam左就仆街
早期嘅Kindle對繁體字support冇咁好
個時我有jailbreak
主要係換中文字體同改wallpaper
冇俾人ban過機
呢d 野係淘最抵啦,又唔好話賣港。
平咁多,大家公平交易。

但係咪專用?見咁鬆洞?
kindle wallpaper改嚟做乜?一打開就睇,
至於 jailbreak , 好似用 kindle 都唔興,皆因要 break 多數都係整個書 file ,
其實10.3 寸 ereader 係唔重的,可能你印象係用10.3 寸 tablet 去比較。
咁OASIS 3 正啲唔洗充電
屌 呢套d角色多到仆街 d名都難記啦
係 本身見好多人話好睇先買
跟住睇左頭幾頁係人物介紹 成十幾個人物
咁都照睇啦 之後去到故事一開始出現左幾個人
都係人物介紹入面冇嘅啲人名又係啲譯名鬼咁長
即刻冇心機睇落去
賣家個model suppose 係專用,但lee 個款係咁鬆
我魔戒fans睇左幾頁小說版都已經冇再睇過 咁耐以黎得哈利波特睇得完 因為d人名易記好多
真心難頂
都係睇返得三幾個角色嘅東野圭吾算
HP我都想睇中文版
但唔代表開燈睇佢唔燒電
佢粒電大左少少架渣
係你唔睇果陣唔走電咁制
東野圭吾正啊 呢排都睇緊
先後買左sony CP1 RP1 同埋kindle😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞