[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
我部ppw4, 日日用,有時用足十幾廿小時,會開燈,所以差唔多隔日會充電,我覺得合理唔會用得特別快
如果開wifi用電會再快d, 所以記得關wifi
好似日版平D
有冇人知account比佢lock左可以點
有冇人知日版邊間集運好?

咁平
直送香港?
二千三都平?
All new Oasis wifi + 4G, 32Gb
美國amazon 賣緊usd 349.99 = ~hkd 2735
睇唔到32GB 自膠
https://www.newmobilelife.com/2018/06/17/kindle-sim-to-trad-chinese/
蘋方 簡轉繁 字型

有冇成功例子 條link 已經失效
https://bookfere.com/update
原來 7月10日  有固件更新, 最新版本:5.12.1
本次更新包括:

立即閱讀:接下來幾週內,您將能在「還請留步…」頁面一鍵閱讀已擁有的電子書。

以及性能改善、問題修復、及其他一般性功能加強。
我打爆哂option
4G 無ads 32GB
日amazon 20% off

有興趣 幾錢放先?有冇廣告
點樣先有20%off? 搵唔到既?
有廣告呀,絲打有興趣可以留個tg
自己真心太on9買多咗...
請問絲巴到手後可以包一下膠嗎?
我已買了頭兩代,全部都「健在」,現在掙扎好不好買第三代。。。。。。。
留名
我試下答,其實要視乎你用哪一種檔案。
Kindle 、Kobo、Boox 也可以自己放電子書檔案,前兩者也支援自己入字形檔案。

若你在電子書平台買書的話。直接買中文書就可以揀 Kobo 或 mooInk。(後者有直排,但就好像不可以自己入書。)

若果怕煩,要常常連接電腦過電子書檔案,就一定要揀 Kindle,因為它的雲端做得好好,可以寄電郵過檔案,Kindle 連到網絡就會自己下載。
Telegram bot 也可以過書。好方便。(但只可以 mobi 和文件檔,你要上網找找。)

我就主力在 Kobo 及 Amazon 買書。我又喜歡實體健,加埋 Amazon 的雲端,就揀了 Oasis。
唔該哂
但係kindle睇到繁體中文?
睇中文書readmoo最好最方便
top spec.
巴打有米
當然睇到
出嚟係簡定繁係取決於本身個書檔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞