[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
想增值個amazon cn acc買書 點知唔得
send email比佢個cs
佢答我Account recharge function is not available for now
有無人用緊oasis 2019 去amazon 買中文書但唔support
問左CS 佢地話整緊個bug
Oasis 3的確暫時未support正體中文
咁係bug都放心啲,即係會fix
下未support
Amazon 都發生過類似既事 (好似係 Adobe license limit exceed)
結果係要去 Amazon 個 CS 到搞,一講佢就知乜事,大約搞十幾分鐘就搞掂。
x 2
上面講左,睇漫畫,PDF 版所有書,都用 note 10.3 寸,
睇文字書用 kindle
應該咁講,你揸住定放喺到,雙手定單手,好似好唔方便咁
唔會帶出街啦可?
kindle 點揸都冇問題,
部note 就起家品店買個tablet 架返來,起書枱睇就用來打斜睇。
如果坐梳化,就會打開個機殼,
將個蓋篤住自己大肶咁借一借力,
咁就會睇得好舒服,
反正香港行貨係跟機套。
唯一美中不足係我買得早,
舊年十二月仲未有front light ereader, 衣家另一細牌子3700 都有front light , 呢樣野對閱讀都幾重要,因為雖然大,但一拍埋kindle ,
個大芒無咁高解象又冇燈,真係點睇都輸,但睇漫畫 kindle 真係太細!
錯,我日日帶返工,食完lunch , office 附近公園睇,冇front light 中午光都夠睇
10.3吋 , 睇 漫畫 , 滿意
辛苦晒,我自己就真係頂唔順每日陀住10吋野出街。
不過自己enjoy 就好。
有冇人同我一樣kindle淨係用黎睇中文書

英文差,成日睇英文書都唔可以100%理解到佢既意思。
睇多D 善用WORDWISE
上網dl 啲書係咪冇wordwise
應該買oasis定pw 好,真係選擇困難症
有心玩又比得起就買 Oasis
如果只係想試玩就 PW4
oasis 正好多,
PW 粗邊. 但係平.

其實睇書 oasis 1 最好, 又薄又輕身. 日日帶出街. 就算唔用都放係背囊.
可惜鬼佬鍾意重度讀書. 1代電池導航力不足.
所以發售半年內, 差評淘汰停產
終於收齊機同套
機套邊度買?好靚
原諒我賣港,淘佬貨
大家用 Amazon cn 定係 en買書多?
想買最新果部oasis 3 ,本身爬完文想係amazon 落order, 但頭先係prixe.com 見到8gb 賣1900左右,想問果部係第3代?因為本身用pw, 冇follow 開oasis 既型號,唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞