[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
其實閱讀能力慢慢提高就會覺得個wordwise 好阻定
咁可以熄左佢既
之前明明喺KOBO買咗書,都可以用Adobe Digital Editions拎番個EPUB再放入KINDLE

岩岩買左幾本書,Adobe Digital Editions彈個error話:
error getting license. license server communication problem:
E_ADEPT_NO_TOKEN

搞咗好耐都搞唔到
有冇人有同樣問題

官方原裝好好摸
轉運?
係京都
係正,我個係皮

用KOBO login 多次Adobe Digital Editions?
原廠質素係正,唔明點解pw fabric case可以直運但oasis唔得
呢個套貴到仆街
最抵買係咪Amazon 有冇人試過HKTVMALL買 睇落個價都唔錯
算係咁,一分錢一分貨
相比Kobo 個原廠套就真係唔值
要睇清楚係未最新個代 好多係清上一代
冇得企部機係度睇
我記得之前買月球城市,有個解折網,教人折左個adobe 再放入任何 reader , 要試搵下先,因為太耐無訂書。
呢d 野其實一向都係淘寶最多選擇。
我貼下我裝備先,
睇文字書, paperwhite 3 , 唔算睇得好多,主要係每周睇下 economist,
睇漫畫同 pdf , 就10.3 寸 boox note , 唔要枝筆平一百(衣家後悔),
但都成四千蚊,唔係個個認為需要買。
但 kindle paperwhite , 簡直係逢睇書都必買!!

仲有,kindle 的英漢字典,個人覺得本叫
Eric's English Chinese Dictionary with CALD - Eric Dong
呢本字數最多,咩英文字都查到,各位起 calibre 放佢入部機就自動用到。
有冇人有更好推介呢?分享下吧。
點解唔買boox
直接download kindle, kobo, readmoo, 漫畫人app
唔駛轉黎轉去咁麻煩
好靚
部 kindle 至少用四五年,又不用追新款,所以便買個好D cover
好奇,咁大部你通常咩情況用?
同埋枝筆mark notes?
喺KOBO個我的帳戶度設定?
搵唔到邊度設定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞