[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

739 回覆
10 Like 2 Dislike
PW4?
我書展個期買減50蚊
用轉數快比錢再減多3%
埋單81x
小毒撚中意睇小說但冇乜位擺,尤其輕小說(要譯本)
有時有d大路既文學都有興趣,日本(都係要譯本)同 歐洲文學(自問英文幾好就唔駛)
係咪應該買Kobo
平時d時代大作, 哲理, 政治果d就會去書展/誠品買實體
乜都唔想搞就 kobo,基本上得佢有中文版輕小說。

肯自己搞就買邊部都無問題,邊部啱自己眼緣就買邊部。
講真你用電話兩個app都玩下自然決定到買邊部
上面想買機睇書...真係有排睇.
主要睇 外國 ,日本. 主流暢銷書都有排睇.
商業主都有一大堆.  鞋狗, 日本 7-11 , uniqlo, 無印, SONY , 可口可樂.....
日本大作家 東野圭吾, 村上春樹, 人間便利店, 人間失格.
江戶川亂步, 金田一探搜大全.
簡史三部曲. 徙步中國 , 被討厭的勇氣, 五秒法則, 1984.......

基本上一大堆書, 根本幾年內睇唔晒....
滿意

基本上書係一世都睇唔晒
怕買左kindle 冇書睇不外乎一個原因
冇閱讀習慣,唔知外國咁多好書
東野圭吾
kindle舊電咁細

有冇話要用咩叉電器?
手機嘅快叉 或 5V2A有冇問題?
外殼同2係咪一樣?

但啲磁場位唔同
唔好亂買套住
我中左伏
退左件貨
間廠都唔知會唔work
你指磁石位?

會令到個cover唔識開關部機
同埋有 front light 再加解像 300ppi ,
閱讀感覺同再造紙印的書已經相差唔遠了,我睇文字書一定係用kindle , 睇PDF 同漫畫至焗用部10.3 寸 boox note
係好 但英文差係致命傷
我最近買咗部Oasis 2
發覺呢個功能好正
不過係咪唔係本本書都有?
我見Default有嗰本哈利波特勁多Word wise 解釋
但係我之後上Amazon down咗第2本書揭咗幾頁都無解釋
的確唔係本本書都有
個功能叫wordwise
所有kindly friendly既書應該都有既
有字典。一highlight就有中文解釋
唔關事
老翻搞出黎都有

淘寶真皮磁力套,瑕疵品抵買,平100蚊人仔,但我睇唔出邊到有瑕疵

【[瑕疵品] AKYALAB真皮保护套 Kindle Oasis2 2017 7英寸款专用】https://m.tb.cn/h.eRspNC2?sm=ccfc48 点击链接,再选择浏览器咑閞;或椱ァ製这段描述₤J59WYRPEMJw₤后到👉◇綯℡寳👈
之前 prime day 係日本 amazon 買咗部 paperwhite 2018 ,resigter 嗰陣都係 login返 amazon jp 嗰 account
但係 "Your Content and Devices" 搵唔到部 kindle, paperwhite 個 kindle store 又轉咗去中國亞馬遜。
依個情況可以點將部 paperwhite 轉返去日本 amazon?
輕小說近排可以留意google play, 做緊特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞