[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

885 回覆
11 Like 2 Dislike
之前中學有個哥哥借左部kindle (初代個幾款)
用左一年 感覺好正

睇左好多名著小說

家陣大個左有個閒錢 準備入手oasis 2

我係Carousell 買 全新未開(希望唔會抽中機王啦
明日交收

$1550 好似貴左一 二百。
但算啦 等唔切
你地有oasis2 就升 3代.

我有oasis 第一代. 都等緊升級  .新設計 6吋機.
6 吋 , 輕身, 薄 , 好好用.
但係外國定為失敗設計,
好快停產
1準備升3,其實1造得好好,
造工靚、後備電收嚮保護套,
不過當時個價同樣6吋screen大部份人覺得過貴
金石堂電子書服務由readmoo提供但冇DRM free, 建議去Kobo買完自己crack

在 Readmoo 購買的書可以下載後用其他閱讀器來看嗎?
目前大多數出版社尚無法接受 DRM Free 的概念,無法提供無保護、可自由轉換格式的 EPUB 檔案。Readmoo 也正在尋找願意提供 DRM Free 檔案的出版社。

目前 Readmoo 上為 DRM Free 的書籍有 這些 ,期待未來還會持續增加。

在 Readmoo 購買的書可以在我的 Kindle 上閱讀嗎?
抱歉,只有 DRM Free 的 EPUB 檔案,在自行轉檔之後,才得以在 Kindle 上閱讀。

目前大多數出版社尚無法接受 DRM Free 的概念,無法提供無保護、可自由轉換格式的 EPUB 檔案。 Readmoo 也正在尋找願意提供 DRM Free 檔案的出版社。

目前 Readmoo 上為 DRM Free 的書籍有 這些 ,未來還會持續增加。
買左了,唔用套,通常只會花,我買左膜同背貼
佢唔俾我買
試過兩次都cut我單唔知乜嘢事係咁話我過唔到審查
用邊間集運?用本地信用卡?有無試過用paypal?
係咪美加地址? HK credit card?
岩岩開箱,以為個mon上有塊貼,仲等我係咁摵佢,原來本身display係咁
oasis 2而家街價最平幾錢?
用開pw, 但始終都係想有實體鍵

Oasis 3到了
有冇快左
難講
即係快得極少, 感受唔到?
Setting果D 明顯快左幾多下
我收翻
睇漫畫好撚快
快過Oasis 2好多

我無左部Oasis 2無得一齊比
但漫畫轉頁 setting 介面
快左好多

值呀

但係 4G無既?
雖然係香港我唔介意
日本有就得啦
問左Amazon.jp CS
佢個4G係docomo既
只係日本用到
所以唔駛諗4G啦
我用Ae card
buy and ship 集運地址
想請問oasis 2 有無邊隻case 大家用過既推介?
咁掉轉呢?起 amazon 買的電子書,
又可唔可以起其他 ereader 睇?例如我有 kindle & Onyx boox note ,
有時帶出街只帶部大機。
可唔可以睇到?
更加難
miss 左prime day優惠,
有巴打報料,yoho有特價 (新member有積分送$10, 加埋有大新信用卡回贈(HK$60即時折扣) ,
$743 即入手!
書展買左部LIKEBOOK
因為我主要睇古書同PDF
佢可以寫筆記但係又唔可以BOOKMARK
有冇邊D APP可以BOOKMARK PDF
我DL左ADOBE但佢唔支持禁制轉頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞