[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
抵到爛,但如果又睇書又睇漫畫,
買10.3寸 reader 好啲
照計唔會,我外姪狂睇都係成個星期至充一次,你開到最光又長開上網? 試下開飛安
部kindle就快運到香港
想問一樣野, 我買果陣送左3個月既membership, 好似話任睇書,如果我唔續membership, download左既書會唔會冇得再睇?
同問
無咗喇巴對5字
想睇陰目偵信,但係冇eBook版
正常無病無痛
Eink ereader 睇YouTube咁搞笑?
我都係買左月球城市,放落kindle 睇
行 android 真係有好有唔好,
我有kindle pw , 又有onyx 10.3寸,
kindle 係一打開個蓋就睇得!
行 android 的10.3 寸,boot 幾秒,
入再開本書,前後十幾秒!!
rink reader 暫時只適合睇黑白或有圖文字書,
其他功能唔好諗了
想請教下,你地邊度撈eBook 多?
愛心版,我發覺有啲書殘體版,
要自己放入去 calibre 度轉,
再copy 返出電腦,睇封面又真係好似冇正體中文版?
美市造部咁嘅機器出嚟都只係賣呢個價,簡直係造福人類!!! 抵佢做地球大佬,,,,
真係睇十本八本書都回本啦!!

個人覺得買kindle 根本唔需要買大記憶版本! 只要起電腦裝個 calibre ,
乜鬼都backup , 買3G 版又係嘥錢,
返屋企用 WiFi 已夠做。
絕對冇需要,因為睇書速度唔會快到連駁電腦都唔可以
我話就算漫畫都唔易打爆,如果漫由電腦撈去ereader ,睇完咪delete 囉,問題係,唔會三兩日睇完幾千本漫畫下嘛? 我衣家部機放左勁多套漫畫都未爆
早幾年好似起 yoho 網上樓舖買,
係因為全密包裝,自己比左錢即場開盒,一路都冇事,快樂使用。
新人報到 岩岩入左部paperwhite 2018

保護套同mon貼邊度買到同有無推薦
epub 至轉到,mobi 唔得,
其他format 未試過唔知。
所以我衣家如單撈書係殘體字版,一定係撈個 epub 版,唔揀mobi
收到了
我都有問題,衣家起amazon 買電子書,係咪一定要用返 kindle 至睇到?
其他 ereader 唔得? 因為我同時有 onyx boox note , 試過起台灣,好似係金石堂買左本書,結果只可以起返部機用佢地專用 apps 睇,
但其實我係想買返嚟用kindle 睇,
睇文字書始終用kindle 正。
我都好想買,巴打可唔可以影幾張開箱睇吓
淘寶有磁吸都只係五六十蚊,邊洗咁貴?
唔好傻,同銀紙鬥氣?!
amazon 買呢d 配件咪又係支拿製造。幾十蚊淘寶貨夠用了。
最初想貼芒貼,但原來個芒一大,
就好難貼實全個芒,所以只用套.
唔用貼,我兩部機都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞