[選擇困難症]買唔買Kindle好(5)暨交流區

758 回覆
10 Like 2 Dislike
sorry呀絲無喇
唯有等下次減價
快左 (聲稱)
Amazon 剛扣左credit card, 唔通可直送?

Oasis 3
入手左paperwhite, 覺得部機黎講kobo clara hd 好啲
點解咁講, 巴打兩部都用過?
兩部都有, 但kobo細啲輕啲仲有黃燈
kobo 係好,  
但係 KINDLE 宣傳到. 有品味. 高檔品牌, 攞出來都唔同感覺.
就好似 iphone 名牌效應
老實講,唔識既人,鬼知你部係 Kindle / Kobo / Readmoo / 博閱?
識既,本身就已經心領神會。

早排拎返部 T62 出黎做 d 野,同事咪一樣問我係咪 Kindle…懶得解釋咁多,就答佢係呀,Kindle 之類既野
睇睇下冇得睇真係會好唔慣
一個月前留低左部oasis 2喺朋友架車度搞到而家都未攞得返'
真係唔習慣到打亂埋瞓覺生理時鐘,因為冇咗一種令你一個人靜落嚟嘅消閑活動, 好似瞓覺前一定會飲杯香草茶點個香薰蠟燭噴香水先查保濕..唇膏再上床睇書瞓覺..
好彩仲有部後備oasis 2...仲考慮緊買唔買最新一代, 好似晒好多錢買e reader
巴打係邊搵/買書?
其實一直都想買Kobo, 因為本身已經用緊basic kindle, 可惜Walmart好似唔送集運地址,香港買又唔平,最近amzn大特價就買咗pw4,開心使用中
買得kindle 就一定amazon 買埋。。。簡單爽快直接
都係為佢半個生態系統,依度買完就全部機電腦app電話必要時都有得睇, 額外加錢有得聽! 仲識自動對應你睇到邊聽到邊再自動調整俾你繼續聽或者睇

如果你未買嘅我建議你都用集運運返嚟香港唔好喺香港買,俾人搵笨七,因為依部機係冇行貨保養依樣野

同埋我睇開英文小說,睇慣英文原版真係返唔到轉頭
加上我又係amazon prime member , 好多書可以免費睇例如全套一至七集Harry Potter都可以免費睇,幾正
英文真係好睇好多。。
仲跟埋影視串流服務好多高質美劇有得睇,
如果你有定期喺外國買開野嘅建議你都join amazon prime ( 睇你有冇需要,有就好多嘢可以買,防毒口罩,智能杯,電子鎖,清潔用品膠紙過濾水壺茶包草藥營養補充品,好多生活上嘅細微野全部變咗免運費,非會員一次內陸運費都收返你幾十蚊港紙)
我反而就想過檔Barnes and noble
但嘗試order兩次都俾人cut單
佢哋依幾年俾kindle 打殘, 唔想依間美式傳統書店正式收皮,想支持吓, 同埋見佢哋部機幾靚 ( 不過對我來講嘅缺點就係核心係用Android , 唔似Kindle咁完全自己系統)
點會呀,香港點會得咸書
有興趣, 已經賣左?
頂 有冇得唔註銷轉acc 有時想起陸森買書
你買glow light plus?
Android 都有樣好 可以dl返kindle app 用開kindle 既可以keep返本身有既野
係呀見佢部機個樣幾靚仲有7.8吋Mon
本身部paperwhite 2015年買到而家 想有埋audible聽ebook想upgrade做all new oasis 不過見glow light plus同oasis 個spec差不多 又行andriod 好似多個選擇
(不過上YouTube 睇過review glow light 個warm light有d橙得滯)
而家觀望睇下等all new oasis 有review再決定買邊款

巴打你收到glow light實物記得上黎包膠下
boox max2 可以睇youtube tim
不過QC好多人投訴
原來有呢個貼,真係好,
我有kindle , 應該係16 年版,
舊年又買埋 onyx boox note 10.3 寸,
用來睇漫畫最正,仲有PDF 電腦書,
得閒分享,歡迎問野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞