intern 請十幾日假

29 回覆
0 Like 0 Dislike
想問intern 請10幾日假 去學校既study trip 有冇可能
見工既時候同佢講囉。

利申:請過一個禮拜去臺灣玩
見工既時候同佢講囉。

見工既時候同佢講囉。

你見工時同佢講?
可以,你唔志在return offer就ok
見工既時候同佢講囉。

你見工時同佢講?

講定先好啲
見工時照直講要去study trip,請得intern大家都明
見工時照直講要去study trip,請得intern大家都明

明白
可以
去完返黎搵過份好啲嘅
可以
去完返黎搵過份好啲嘅

認真啦
真係可以,見工個時講定
如果係有經驗既hr/head/老細
直情會主動問你會唔會參加D活動/ocamp/去旅行之類
但會唔會影響你受聘機會就答你唔到
讀邊間先
讀邊間先

Poly
通常講完都唔會請 邊有咁多好腦細比個返幾個月既intern仔請十幾日假.
依家啲大學生比人睇唔起當垃圾真係唔係無道理

大唔大學同垃唔圾冇咩關系
但大學都入唔到
我反而覺得係垃圾

但大學都入唔到
我反而覺得係垃圾

巴打做咩咁灰

但大學都入唔到
我反而覺得係垃圾

Sir
見工既時候同佢講囉。

你見工時同佢講?

大家都係妓狗, 咁我講多兩句

上年intern 做某個管香港好多地方既機構, 個經理有問到暑假會唔會去旅行之類,我話:6月尾會離開香港一個禮拜,但係哩刻畀唔到個確實日子你。

結果喺我in 完, 搭到返屋企煮午餐嗰陣,HR打黎話請我 (嗰陣我先同佢講去旅行既實際日期). 事後問另外兩個intern, 佢地係隔左2/3 日先收到電話, 我暗爽左勁耐.

再前一年intern 喺大學做, interview 嗰陣又同d professor 講:暑假會有3/4 日唔喺香港。In 同畀offer 嗰陣話ok, 但係去到請假嗰刻,直屬上司唔放人。結果我旅行改期,要買過張機票,自此我憎左間大學

利申:三大文科唔過3, 但吹得兩句, 已grad
見工既時候同佢講囉。

你見工時同佢講?

上年intern 做某個管香港好多地方既機構, 個經理有問到暑假會唔會去旅行之類,我話:6月尾會離開香港一個禮拜,但係哩刻畀唔到個確實日子你。

結果喺我in 完, 搭到返屋企煮午餐嗰陣,HR打黎話請我 (嗰陣我先同佢講去旅行既實際日期). 事後問另外兩個intern, 佢地係隔左2/3 日先收到電話, 我暗爽左勁耐.

再前一年intern 喺大學做, interview 嗰陣又同d professor 講:暑假會有3/4 日唔喺香港。In 同畀offer 嗰陣話ok, 但係去到請假嗰刻,直屬上司唔放人。結果我旅行改期,要買過張機票,自此我憎左間大學

多謝巴打分享
係咪有確實日期 就俾埋 HR 好d
見工既時候同佢講囉。

你見工時同佢講?

多謝巴打分享

Interview 問哂你所有野, 走之前會有Q&A
同佢講到明確實日子
佢請唔請你 係佢既考慮
唔驚佢扣你十分
唔驚佢扣你十分

唔驚既
見工既時候同佢講囉。

你見工時同佢講?

多謝巴打分享

Interview 問哂你所有野, 走之前會有Q&A
同佢講到明確實日子
佢請唔請你 係佢既考慮

都岩既 決定權係佢地度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞