【 突發】《中英聯合聲明》之戰眾籌上線!

4867 回覆
7191 Like 24 Dislike
【 突發】《中英聯合聲明》之戰眾籌上線!

收到過萬正評之後,我地下定決心集結香港人力量,開辟《中英聯合聲明》國際戰場

我地有幸得到有大型眾籌經驗既人拔刀相助,令到以下眾籌page順利面世。

https://www.gofundme.com/f/uk-ad-campaign-to-defend-sinobritish-jd

為咗升級民間外交戰,我地2日內設計咗十幾款登報文案,下面係其中一款俾大家參考:

重申一次,是次計劃絕非爭取歸英

今次眾籌由道義、人權、英國利益三方面做切入點,計劃透過:

1)反覆刊登英國報章全版
2)持續網絡攻勢

令英國政府、大眾認真看待中共違反《中英聯合聲明》,繼而推出措施支援香港人,協助我地 反守為攻

承接前post分析國際形勢,中美貿易戰、送中、立會香港旗、英國黨選 等多樣因素加埋令《中英聯合聲明》得到真正關注、跟進並非天荒夜譚。

籌備既時候,我地有咨詢英國政壇意見,得出結論係 —— 假如香港人唔把握今次機會,竭盡將《中英聯合聲明》推上國際談判桌,以後好難會有同類機會反攻

最後,感激大家因爲攬炒團隊過續而信任我地。

為咗更加全面確保是次眾籌公開公正,我地同G20一樣有專業會計師同律師睇住盤數,爭取最多香港人支持。

如果最後有餘額,我地會將全數捐贈俾英國NGO Hong Kong Watch,自己分毫不取。

補充一下,Hong Kong Watch 係由一班英國政壇關心香港既人自發組成,一直有同英國國會議員互動,關注《中英聯合聲明》。我地同佢地無任何正式關係,只求略盡綿力支援同路人。

即使你覺得機會渺茫,你都唔應該放棄希望。

要贏,就要贏埋我地香港過去5年失去既所有野,以至將過去22年所受既屈辱,百倍奉還

Credit: Financial Times

前Post:
假如我地帶頭發動眾籌英國登報,以《中英聯合聲明》做突破點升級,你支唔支持?
https://lih.kg/1292779
《中英聯合聲明》之戰眾籌 Q&A

你地係咩人?
A:我地係一班唔甘心睇住香港死既普通香港人。過去一個月,攬炒團隊不斷努力以唔同方式支援抗爭,以下係部分例子。

點解籌備咗5日先推出?
A:過去五日,我地馬不停蹄,將炸彈拆完一個又一個,尤其要解決部分曾經困擾G20既法律問題。

為咗成品有質素,我地設計咗十幾款文案,希望精益求精。

Q:幾時登報?
A:汲取G20青島啤酒經驗,我地會嚴格保密登報日子,以策安全。

簡單透露我地會分開幾波攻勢突襲式登報。

Q:可唔可以公布唔同設計同文案俾大家研究?
A:英國各大報社 鄭重警告我地要遵守合約,出版前都唔可以公開披露文案細節。

有見及此,我地參考咗前Post所有留言先問始落筆。而且,設計文案有跟據英國讀者社群、報社底線分類設計,務求打動最多人。

Q:登完報有咩搞?
A:由持續網絡攻勢接力,製造輿論。

push!
我無嘢講$100
推咗先
推!
推!
Push
攬炒巴
上熱門!
攬炒巴
攬炒巴岀番手
我無野講
會支持
我愛攬炒巴
我無嘢講 我要見律師 我唔解鎖電話
天佑香港!

-------
兄弟爬山,不割蓆,不分化
英國佬做野啦
攬炒巴
推左再望

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞