吉野家與廣告公司解約 解僱負責廣告事務的公司員工

622 回覆
48 Like 3456 Dislike
香港文匯報訊(記者 甘瑜、文森)個別商戶為討好亂港暴 徒,竟然迎合他們打壓新聞自由的意向,聲稱要停止在某電視台 落廣告,其中寶礦力水特在發出抽廣告言論後,雖然事隔一日 「致歉」,但被網民狠批致歉言論含糊、毫無誠意。屢被網民侵 權改圖、改片用來傳播仇警、仇政府資訊的迪士尼影業,至今仍 未有回應。不過,被網民狠批發出辱警廣告的香港吉野家,擁有 該經營權的香港合興集團有限公司,其總裁洪明基昨日知悉事件 後表示極為憤怒,已和涉事的外判廣告公司解約,並解僱負責廣 告事務的公司員工。

對旗下企業吉野家發佈疑似「辱 警」廣告,洪明基昨日表示事先 並不知情,對此極為憤怒。

他表示,自己近期剛剛參加了撐警大 會,全力支持特區政府依法施政,就發 生此事非常痛心。目前該廣告已經刪 除,涉事的外判廣告公司已經解約,負 責廣告事務的公司員工已被解聘。
唔駛幫親吉野家了.
不嬲都冇食吉野家
你班友整白名單 同擺啲商家上台一樣
拉佢地入政治 被迫高調表態
一早有巴打講 盡量唔好公開依啲抽起廣告嘅公司
吉野家連自己做咩人生意都唔知
fact check
抵你蝕住做

定你班港豬以為自己好重要
吉野 大家樂 M記 驚鳩你罷食
得閒多d出街睇下 排撚到仆街呀
Ok
得閒打下去食環啦唯有
你班友整白名單 同擺啲商家上台一樣
拉佢地入政治 被迫高調表態
一早有巴打講 盡量唔好公開依啲抽起廣告嘅公司

成埋白痴仔對焦伙啲廣告商
事實 原先巴打對焦減低某台廣告收入
只要抽起廣告就達到目的
點知成班傻仔周圍迫公司表態 再扣上政治帽子

對焦已抽起廣告嘅商家 根本搞屎棍
Bye bye 了

fact check

fb個post係del左以後都唔會食! 咁愛國就咪用日本仔既品牌做生意啦

大家樂 M記 應該common過吉野家好多
將香港打造成大陸佬維權天堂
https://lih.kg/1307798
要杯吉野家了
上個post一早講左 人地抽下水 冇話支持你地就係度打曬飛機
連人地公司紅底都未撚知 而家咪又炒車
完,唔使食
屌 唔撚食
垃圾吉野家
呢D就係支那仔所謂既棒殺
連登小朋友不嬲鐘意亂鳩咁黎
有真普選唔理係到玩掃貨開PARTY

駁唔到嬲豬就淨識搵舊post 廢過閪

好多自視過高
隔黎post有條傻仔仲話個啲抽起廣告嘅公司
其實係想要你地‘免費宣傳’
根本擺佢地上台 對佢地生意有負面影響
好,唔撚食 恥與為伍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞