水務署:提供食水,是我們的職責。

159 回覆
3192 Like 42 Dislike
樓主自己打架 上水務署facebook page唔見有
靚抽
水務署同渠務署係政府少數做得好既部門要讚下

水喉成日爆喎,做得好點會成日爆
屌死廢post
Source?
其實呢d判畀人做就ok
海水化淡都未找數
笑撚死
鉛水係條喉有事又唔係D水源有事
明明房署最大責任
啲水都比你抽乾抽淨啦
有冇link?
想share出去但係google唔到個post?
全港多區有市民自發布置「連儂牆」,惟引發衝突事件,你認為應該保留還是拆走?
http://www.etnet.com.hk/www/tc/lifestyle/voting.php?id=1200

一齊投佢老母
係咪老作架……

水喉會老化,而且係地底,唔係咁容易check 得到
一般而言會透過水壓黎check 有冇問題
咁check 到有漏水又要安排換喉
咁由於水喉係地底換喉就要封路然後剷起條路換喉
如果要封路就要搵路政署
唔係話今日發現有問題聽日就可以換到
所以久唔久爆水渠係好正常

水喉會老化,而且係地底,唔係咁容易check 得到
一般而言會透過水壓黎check 有冇問題
咁check 到有漏水又要安排換喉
咁由於水喉係地底換喉就要封路然後剷起條路換喉
如果要封路就要搵路政署
唔係話今日發現有問題聽日就可以換到
所以久唔久爆水渠係好正常

換得慢就真既
不過一個蛇左幾廿年既部門係咁
鉛水係asd 同承建商問題
水務署唔關事

公屋係鬼asd起

Sor
記錯

唔熟呢行

公屋係房委會起,唔係水記
水記抽水

水記出名蛇,咁都讚得落

某部門日日返工打機唔行咇你又知唔知

咁又點?人講東你講西,你笑緊咩
咁提供鉛水呢?

鉛水係asd 同承建商問題
水務署唔關事

邊個起都要入水紙揾水記驗水嫁啦
不過驗果日出古惑都聽過
It is our duty to say lies.

Tell lie not say lies

水記出名蛇,咁都讚得落

蛇姐 起碼無拎條水喉通出黎扑人啊
有得抽梗係抽

又無拎佢黎比較,你做咩鳩姐
Fake news
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞