[求fact check]疑似水警退休人員會wtsapp群組內容

606 回覆
914 Like 4 Dislike
佢地老花先會整咁大隻字姐
Pushhhh
笑死 咁都周到料
[白宮連署] 請美國國會盡快通過 《香港民主及人權法案》

https://petitions.whitehouse.gov/petition/please-pass-bill-hong-kong-human-rights-and-democracy-act?fbclid=IwAR23D_JKTpK9vycdE1-cJKn8oP8a0e5IsyMCJHVyyK1YkkIqwkpM2pbI728

"記得簽完check email confirm"

香港人權與民主法案(Hong Kong Human Rights and Democracy Act)是美國討論中之法案,由美國國會及行政當局中國委員會主席眾議員克里斯·史密斯、聯席主席參議員馬可·魯比奧和參議員湯姆·卡頓共同提出。目的是美方對涉及鎮壓基本自由的香港或中國大陸的政府官員,設立懲罰機制,包括禁止涉事官員入境美國及凍結其在美國之資產

內容:
- 重申美國對香港關係法之重視
- 美國國務卿必須每年向國會提交香港民主發展報告
- 美國國務卿必須重申對外政策上區別對待香港特別行政區政府與中華人民共和國政府
- 美國總統必須調查任何破壞香港民主人權人士之責任
- 於2014年曾參與雨傘運動的人不會因雨傘運動中被捕而被拒絕入境美國
- 2019年6月重推的《香港人權和民主法案》,當中設下2020年普選立法會的「時限」,並明確要求普選特首
幾時出動呀佢哋
send比涂謹申睇
豬黎講
佢都做得幾出色
豬隊友個豬

仲賣埋其他人
咁q大隻字
睇唔到username冇問題

我冇嘢講
你估啲人唔會咁叫咩
早排速龍好出位
呢期督察、休班警、便衣又上位

當我哋班退休水警流嘅?
推到佢pk
Push
班狗字都唔識多隻,寫幾句都四五個錯字

Cls
屌你識唔識字㗎 別字多撚到
不安...
要比人知退休水警老而不廢
btw衰on9
Pus 係唔係要報警
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞