[重要] 千祈唔好去港交所! 鄭若驊老公 潘樂陶 嘅公司聽日 (12/7) 就上市!!

196 回覆
293 Like 2 Dislike
聽日就喺鄭若驊老公 潘樂陶公司 ATAL (Code: 1977) 上市嘅大日子!

所以千祈唔好去港交所影響佢上市啊!!!

為左慶祝,記得將ATAL呢間公司嘅背景分享俾多啲身邊嘅人,特別喺有投資嘅朋友

同大家重溫一下呢間公司嘅關係網絡

英文版

當然唔會少得背後嘅兩位大戶 (i.e. 基石投資者) ,余錦基先生同埋黃森捷先生

基石投資者(Corner Stone Investor)是指在大規模股份首次發行中,以禁售期換取優先認股權的投資者,多為企業、機構及知名富商,如大型保險機構、大型國有企業和資產管理公司等。

佢兩個都喺合股供股高手,亦姐喺玩弄財技嘅高手

合股
當股價變得低殘:合股 當莊家重複派貨和印股票的行為之後,股價會變得很低,可能是「仙股」,而港交所的規定中股票的定價下限是0.01元。

當「炒無可炒」的時候,莊家就可合股,假設把股票10合1,股價便會從0.01元變成0.1元,這個方法透過縮減股票數量令股價突然上升至一個高位,再次製造股價下跌空間,省時省成本之餘,亦方便重施故技。

供股
當股權變得分散:供股 當莊家不斷在市場上沽售,而整個行動又令其股權分散,手握的大權各散東西。

這個時候,莊家可以1供11等大比例供股,目的除了產生碎股增加供股成本,亦務求讓小股東放棄供股來重掌股權,散戶卻因此面臨兩難。
[/i]

以下喺佢地過往標榜嘅戰績

投資涉及風險,希望大家可以將賀圖分享去Fb 及各大社交平台,等更多投資者知道,投資喺真係有風險,同埋記得投資前要做好功課

Source
向攬炒巴團隊致敬
https://lih.kg/1289522

以上資訊全部均為公開資料整合
Pish

Push
Push
Push

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞