捱打義工為跆拳道黑帶:如還手恐誤傷途人

268 回覆
923 Like 41 Dislike
立法會夠話驗曬口水dna啦
何況總區既資源同地方環頭既資源不在一級別
好難為左區區打交幫你砌張拼圖再出你通緝令
保護自己係一定要
但當變左自己嚇自己,自己限制自己,就有啲本末倒置囉
香港人驚法律責任多過驚死(好似係)
之前睇電視節目有講過吐氣法個人見解都係多狗餘
呼氣放鬆任人打,但我真心覺得
屌你黑帶咁撚勁係咪應該可以用到招低殺傷力嘅制服佢呀
屌你耶穌咩 打完左比人打埋右
認真,我同你去打泰臣13 拳,佢都有機會腦積水/內出血啦
人體黎既咋你估真係marvel咩
學過跆拳道就打不死,咁全民跆拳道,一夜就推得翻中共啦
唔好迫我出手。
我癲起上來自己都驚。

不過人地還唔還手關你連登仔撚事咩
佢又冇嗌其他人都學佢唔還拖

反而側邊d自己友見到條o靚仔比人打頭 都淨係出口唔出手先好野
至低限度都拉撚住條肥佬啦
識嗌人唔好自殺 但見到兄弟比人打反而冇反應
你學跆拳同泰拳咋,你估練左鐵布衫打人果個會斷手咩?
其實D 黑帶 比普通無練開既人打係咪唔多痛
敢企定定係度比人打唔係勇氣
只係on9
降龍十八掌係學嚟玩巨龍㗎
(無睇漏新聞嘅話)
今次係唯一一單近期廢中廢老打示威者、警察無放生,而媒體報導係拘捕咗廢中,仲講明示威者係手放起身後無郁手無還手都被打。完全反駁晒示威者=暴徒嘅形象。

有無諗過完全係因為佢唔還手,今次唔係打鬥,係單方面襲擊先會有咁嘅成果。

還手,實同其他同廢中廢老嘅衝突一樣,警察分開兩邊,然後放生廢中廢老。佢擋,身體係咁中拳又難有明顯傷害,內傷多又難驗傷。佢避,肥佬又隨時打其他人。

咁做係佢有能力有自信挨到肥佬唔算強勁嘅幾拳先會再企起身一直擋起肥佬面前,根本就最有勇氣最有智慧嘅做法,而且唔係個個有能力模仿、可以做到嘅
其實區區都有藍絲廢老
平時街站都唔少比人騷擾
唔係個個拍到段比人打既片擺上網
實有原因既
社會風氣問題,由細到大都畀人灌輸「還手就罰哂兩邊」呢句gap野,你問佢有冇諗過會畀人打死?我相信佢當時係諗緊點樣避免刑責多d。
我覺得香港人係時候要反思一下呢點,屌你上水嗰日再係咁既話,死人都似
藍衫:大力啲

藍絲:黑人問號
其實佢暈左第一次已經證明有腦震盪
再中幾拳,角度食正啲就係腦積水/昏迷/死

我唔評論佢動機啦,但真係唔好吹奏佢有能力
何況唔係暴徒又點,真心,今日個輿論好吹奏呢件事咩,市民有無義憤到即刻黎場遊行先
我唔評論佢動機啦,但唔好吹奏個影響力

咁樣英雄化佢既不智行為,咪就係重覆「義士」三連跳既悲劇囉
你係黑帶炸 唔撚係美國隊長 呀 屌!
你諗下只係比個藍絲打咋
唔係比個政權打呀
真係要講,你仲要比個位啲警犬攞返個公正嚴明既形像添啦
唔通市民會將對藍絲既怒火轉移到反送中既熱情咩
夾硬黎都過唔到骨啦
Aggree
我無英雄化佢,但事實係今次係近期唯一一次無放生廢中廢老,而示威者係非暴徒形象。

我自己都有打拳打比賽,比人打中頭,自己判斷到仲打唔打到。真係重拳嘅根本無可能咁快企起身仲企得穩,佢有經驗去判斷中完兩拳之後嘅身體狀況,而對方嘅拳都唔係勁,佢先選擇咁做。

所以我最尾都有講唔係個個有能力模仿、可以做到
黑帶打人等如持械傷人,所以唔可以亂出手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞