捱打義工為跆拳道黑帶:如還手恐誤傷途人

268 回覆
923 Like 41 Dislike
佢捱打, 代表全民都要捱打?
仲要你係同我講"我覺得"全民捱打, 真係唔知你咩logic?
依家都無人嗌還手吖
最主流意見都係叫佢擋/避
講真,與其中六合彩咁搏大家有分析能力
點解唔根據已經發生左既悲劇去調整個反應?
黑警想D示威者俾人打死先安樂
勁仆街
我見到既係好多人屌麥生, 一個受害者比人打完仲要比班同路人屌, 有無搞錯?
第一下當你反應唔切
第二下連避既反應到冇好難說服到人
你驚手檔俾差佬入
你咁樣故意唔避都係會俾班律師入lor
加上你仲要咁揚話學過泰拳又學過跆拳道
肥佬個兩拳打中都係面側
中一下應該頂到之後再避
屌你 你唔識擋咩唉
咁係咪反向證明左呢個行為並不能帶動好強既輿論同民意
更加要否定?
有時你真係要狠心啲嫁wor, 好似我地都會開始對啲放風自殺既人唔友善啦
唔一定係出於幼稚或者針對
後生仔勇於承擔
而且能夠承受
廢老後生無論付出過幾多都唔會比得上後生仔嘅精神
你又唔係佢本人, 點解要人地跟你地果套, 我真係唔明?
到底明唔明啫
我由頭到尾都唔係講緊麥先生應唔應該擋
而係疑問緊「擋都會俾人charge咁戇鳩?」
咁你係認為同埋假設左「擋係會俾人charge」
咁我哋良好市民係唔係應該避免俾人charge啊?
跆拳道有姿勢冇實際
有撚用咩
你好似都唔明, 警察唔係理所當然地執法, 有無睇油塘live?
我只係覺得各位唔係佢本人, 包容佢個做法已經夠, 唔需要講太多
討論緊法律層面 你又spin去麥先生決定乜乜乜
選擇性執法大家都知啦 唔係何來黑警?
而且我由頭到尾都冇討論佢應唔應該挨打
而係想從呢件事上面學習我哋下次應該點做
咁我答返你, 是否自衛由法庭去判斷,
現場執法果個主觀判斷你係點就係點,
之後衍生乜野事無人知,
有人話佢唔自衛帶起左個風氣,
係咪做左同路人既罪人?
最後回覆, 我想出返去五大訴求, 有咩得罪包容下我, 多謝
合氣道應該最重視個人精神修養
但明顯無叫你唔保護自己
制敵 唔等同殺敵啊,話自己學左野點解唔避唔閃?
定你閃避個陣會出現神速力自動開埋黑洞?
呢d 叫on9 唔係大愛
跆拳道精神 禮義廉恥忍耐 克己百折不屈
之前統計過最垃圾(唔計國術)
表演性質,實戰邊有咁多空檔回迴轉
同埋根本真實打鬥唔會背向敵人,打台可能有用既
街門軍操?死左啦
真心,黑帶一腳可以斷肋骨
Push
叫呢位師兄練過第二樣功夫,西拳、泰拳,空手道、柔道都得,國術就唔係咁好
弱智傻狗
你條撚樣真係戇撚鳩
有冇諗過佢擋完會有可能俾黑警拉撚埋?
而家嘅香港已經唔撚係以前嘅香港 所有野都好撚荒謬
雖然我唔認同佢選擇
但都起碼尊重佢 因為佢寧願俾人打都要保護身邊嘅人 而家食咗十幾拳仲俾香港人冷嘲熱諷 以後仲邊個敢企出嚟呀大佬

俾狗扣留48個鐘真係好玩?
甚至有機會俾人告埋
你有冇站過喺佢角度諗? 佢可能想確保自己唔會俾人拉
哪怕係極細嘅機會
你唔知佢之後時間有咩要做 又或者有咩需要之下
憑乜口出惡言呀

收下把死人口啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞