捱打義工為跆拳道黑帶:如還手恐誤傷途人

268 回覆
923 Like 41 Dislike
佢而家無還手, 黑警黎到就拉左灰衫廢老, 算唔算係接受到既結果?
油塘兄弟都比人打完, 打人條友肥仔放左, 你又接唔接受到?
廣傳
聽日油塘油美苑及高翔苑警察宿舍要人

https://today.line.me/HK/article/XPmlD0?utm_source=copyshare
碌地走
係咪學嗰時已經俾人打傻咗?
我同你係討論緊「擋」呢個行為會唔會俾人charge公眾打鬥 而你係認為有片嘅情況下都會俾人charge啊嘛 咁關咩我接唔接受到事姐?

況且打人嗰個俾人拉係理所當然㗎嘛
點解突然要講到皇恩浩蕩咁樣?
啲廢老生個仔出嚟都係想有人養佢姐
問有冇養家根本就反映咗佢嘅價值觀
跆拳道踢擊踢頭,仲要好快,會死人
黑警眼中未必有你所謂既擋, 雙方郁手一齊拉, 打人比人拉唔係理所當然架, 你唔好咁攻真好唔好?
天真
黑警=法官?
一個人有冇罪係黑警決定?
630, 710油塘, 你見唔到黑警如何執法? 同
仲妄想藍絲打人非禮會拘捕?
醒下啦你
佢俾人打咗10幾拳喎
拉左你扣留48先講囉, 吹咩? 唔起訴咪放, 想搞下你咪起訴? 你係咪覺得好出奇?
如果你覺得應該全民挨打 擋都唔擋下
同你繼續討論都冇咩意思
我無鼓吹全民挨打, 當事人選擇呢個做法係咪要批評佢做錯?
如果我係當事人, 我會擋, 甚至還手, 咁係咪代表叫所有人都效法就係岩?
你覺得其他人無思考力, 見人係咁就會跟住學,
定你覺得所有人都係港豬, 除左你特別醒?
辛苦啦我地唔係現場無資格話你但下次真係唔好啦

連儂牆只係一個信念
點呀仲學唔學葵花寶典
你自己上去睇返啦 我冇批評過當事人嘅做法
我一開始係係見到有人話擋都會俾人charge 所以問左句: 「擋都比人charge咁On9? 咁點先可以叫自衛?」

邊一隻字你覺得我有暗示或明示過其他人冇思考力 係港豬?
議會暴力係乜野物體?
和理非係唔係中曬計
武力同暴力 係唔同
咁我又有邊隻字令你覺得我表達出全民捱打?
英雄化一個行為會引人模彷
我地用三條人命引證過既啦大佬
咁你自己假設晒擋都會俾人charge
咁係咪即係要全民挨打啊?
唔還手又唔擋 唔係挨打係乜撚?
so far我未見過同路人比人打係還手既, 我都希望大家唔係長處於捱打狀態, 咁麥生如果還手, 然後打到灰衫一仆一碌,
會唔會又做左英雄, d人有樣學樣?
定係相信大家都會有分析力, 選擇還手定唔還手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞