捱打義工為跆拳道黑帶:如還手恐誤傷途人

268 回覆
923 Like 41 Dislike
所有義士同我入黎,一齊學習武術防守技術!!

https://lihkg.com/t/1305941/7?ref=android

LIHKG @ Android
其他post有巴打講 話就算佢隻手有郁過都會俾狗charge公眾打鬥
咁又唔係嘅 佢挺起胸膛咁企喺廢中面前已經吸引哂目光 某程度上真係保護到人
感嘆號撚出沒
如果有人唔認同跆拳巴打唔還手
怕藍絲會當其他兄弟係沙包

好簡單,你去油塘連儂牆守一下
一定好多廢老來搞
你可以示範下點還手/擋格/拘捕對家

成功的話,又可宣揚勇武
又避免其他兄弟成為沙包
你唔撚係縮卦?
習武之人
佢好撚好
做咗個示範畀和理非睇
和理非就係咁笨
佢有佢做法你班連登仔憑乜嘢笑柒佢
最起碼佢自己畀人打咁多拳個頭都仲企得返起身行返去嗰個肥仔面前,每拳佢都頂住堅持住冇還手。 但你哋見到嘅只係「咁都唔擋、閃啦柒頭、係咪唔夠打呀」
少有認同關蛇
話佢唔還唔擋既人
有無勇氣用行動示範一下應該點做?
Respect
希望其他人尊重佢唔好話佢on9
佢用佢自己嘅方法表達訴求
可能係天真啲 但無可否認佢真係好勇敢

真心其他人唔好學呀!!!
擋下都好呀
求下你地
好型
用鍵盤拍死個肥佬囉
現實世界個肥佬話要打佢,佢哋已經走夾唔抖啦仲話咩守住連儂牆
其實好似美韋達咁樣閃避撚鳩嗰肥佬仲正
最應該係其他人要制服佢或者拉開黑帶哥
係時候改變局面 以武制暴係香港唯一出路
佢會選擇正面迎接肥佬嘅揮拳,就證明佢都自己抗打有信心啦。 而事實佢的確係頂得住,咁都要比你地屌?
就算唔還手都唔應該企喺度任人打
我想問下如果對家將71佔立會行為只係集中係破壞公物果邊,你地會講咩?

同樣地
而家麥巴打俾人打唔還手既點解你地又只著重係個行為上面??

佢咁做的確唔值得鼓吹,因為唔係個個有練過

但點解冇人識理解下背後連擋都唔擋既意義係邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞