捱打義工為跆拳道黑帶:如還手恐誤傷途人

268 回覆
923 Like 41 Dislike
你都戇9, 打人果個今次大獲, 唔知要坐幾耐, 如果係我俾人打多幾拳都制
點解會咁多五毛出黎回呢個post
邊個打得有咩用, 邊個要坐監先緊要
Pish
打人嗰個真係戇鳩仔, 今次唔知佢坐幾耐
各有各做
唔好blame victims
佢ge犧牲
感性上影響好多人
咪傻啦,義士既價值就係用身體換條肥鳩坐幾年?
Show Blocked User - HKVDC_2017
佢好明顯係和理非非啦, 俾人打幾拳,人哋坐幾年,,抵到爛啦,戇鳩
Blame the victim

正如以死明志嘅手足一樣,佢有佢選擇,你地批評乜撚野?
初犯加有悔過有可能只需守行為一年咋。
肥閪俾藍絲封為義士,
結局應該係咁樣
留個案底都好呀
唔還手係正常
狗一定會捉郁手既黃絲
但唔自衛擋一擋真係蠢左⋯
建議兩個原則:

1. 保護自已不受傷,閃、擋格、走都好。夠人就捉住打人者報警。
2. 絕對不打對方。自不自衛有時說不清,打交對抗爭有害無益,對方亦不是抗爭對象。
以傷明志姐,現場自己決定啦
今次想走都好難, 唔係普通襲擊罪

襲擊致造成身體傷害
任何人因襲擊他人致造成身體傷害而被定罪,即屬犯可循公訴程序審訊的罪行,可處監禁3年。
(由1950年第24號附表代替。由1991年第50號第4條修訂)
[比照 1861 c. 100 s. 4 U.K.]
打多幾拳,嗰個罪名係唔同㗎
和理非接力賽--- 713 Christians Assemble !!
https://lih.kg/1307008
佢黑帶 如果還拖 我記得係當持械… 屬人間凶器。
唔會毆鬥or common assault 19咁簡單…
所以當事人嘅判斷我尊重。

但換著係我 我一定無咁好EQ 一定還拖
水花四濺
開始失控
吹水咪吹咁大啦

徐曉東信用評級D
連中國都出唔到呀 去日本
https://www.setn.com/m/news.aspx?newsid=546645
條蜰9真係攞綜援?
得啦,總之以後街頭爛仔交又好,擂台又好,爆缸瞓低果個就係高手,OK?
連儂場英雄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞