大學上lecture對成績既作用有幾大

137 回覆
50 Like 0 Dislike
上黎都唔知學左d咩
睇lecturer
教得好又有交流嘅有上差好遠
有唔明又可以即刻問
照ppt讀嗰啲走晒都無所謂
agger
利申:上緊
睇lecturer
教得好又有交流嘅有上差好遠
有唔明又可以即刻問
照ppt讀嗰啲走晒都無所謂

有堂真係係照讀
另一個就認真聽都唔明
agger
利申:上緊

試過認真聽都唔係好明
看lecturer 唔看學生

講得好 多d闡釋 真是會易明過只看notes

講得差(100%照讀) 浪費時間
我上得最足果個sem GPA 最差
其實上考試前幾堂就夠
睇你咩科,Nursing JJ表示上少堂都唔掂
雖然notes都有曬基本嘢
但係最新既藥種真係要上堂聽
仲有藥物副作用種種都唔一樣
notes寫就一味噁心嘔吐
但係幾種藥噁心嘔吐既程度都唔同

notes寫五六種藥,但係professor 又話有兩種HA已經唔用

有時又因為版權問題
note上面 唔可以有太多人哋書嘅圖
或者notes 印咗出嚟之後矇查查
有時要靠 professor 手畫畀我哋睇

professor喺堂上面有會做少少分享
只係唔同藥物嘅花名
已經可以講半足個鐘

仲未計教實習既lecture
齋睇notes學插喉學打針真係等死
吞書已經夠first hon
lecture係滿足求知慾
看lecturer 唔看學生

講得好 多d闡釋 真是會易明過只看notes

講得差(100%照讀) 浪費時間

Agger

最撚慘係考試考既野係出自lecturer把口 明明上tutorial 仲好過lecture
上黎都唔知學左d咩

鯨魚大學
Lecture廢,跟書讀
lecturer已經係大陸人講英文唔清唔楚
上lecture為左趕進度又教鬼死咁快
skip好多野
上左同唔上都無咩分別

不過試過有個lecture mid term第一題係佢叫咩名同樣
skip好多野
上左同唔上都無咩分別

不過試過有個lecture mid term第一題係佢叫咩名同樣

咁搞笑 邊間?
skip好多野
上左同唔上都無咩分別

咁搞笑 邊間?

POLY展撚
睇lecturer咩考法
利申:岩岩個sem上左4堂

其實無錯 有部分lecture會講好多notes外既野 學到更多
睇lecturer咩考法
利申:岩岩個sem上左4堂

notes寫五六種藥,但係professor 又話有兩種HA已經唔用

有時又因為版權問題

只係唔同藥物嘅花名
已經可以講半足個鐘

巴打邊間

有時又因為版權問題

只係唔同藥物嘅花名
已經可以講半足個鐘

巴打邊間

垃圾OU仔
理論上
Gpa係睇自學能力
你走哂成個sem堂 但有睇過下notes
照計都唔會炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞