咪撚再糾纏林鄭用咩字眼喇 佢話撤回你都唔信㗎喇!

269 回覆
1613 Like 107 Dislike
推啊
太著重撤回都唔好 一撤我地散咗 點救義士同追究警察 點擋下一條條例
最好係普選once and for all 當然我唔介意更進一步
大家已經知暫緩唔等於撤回架啦 嗰位巴打唔駛係咁屌人分化狗 你亂屌同路人 同路人都會嬲
條list會一路加長
我覺得應該真普選為主 其他為副
已經過左20年同人地個人權法案都ready緊 la ,我覺得唔係not the time 而係last chance tim
依家係政府個姿態問題
死都唔用撤回即係表示政府點都唔會同市民妥協
就算廢除逃犯修訂都唔會用市民想要既方式
簡單黎講今時今日既港共政府依然都係一副高高在上既嘴臉
唔撚好再叫下台啦
有咩意思
條八婆一開始就撒回, 扮同情烈士就唔會有咁多野發生, 多謝港獨之母
佢哋面對唔到現實
最根本現實係唔推翻共黨唔得
我已經就住講真普選 估唔到反彈都咁大
釋放撤控義士
改革監警制度
還我雙真普選
1.徹底撤回修例

2. 收回暴動定義

3. 撤銷至今對所有抗爭者控罪

4. 徹底追究警隊濫權

5. 實行真雙普選

6. 永不落實「社會信用評分系統」

7. 移除全港「多功能智慧燈柱」
今日割五城,明日割十城,然後得一夕安寢。起視四境,而秦兵又至矣。然則諸侯之地有限,暴秦之欲無厭
agger
agger
Push
重新再嚟有幾難
今次呢條條例諮詢期得廿日
再推嚟個短諮詢期,首讀再跳過法案委員會上大會
依家根本問題係政府誠信破產,無論佢用咩字都無用

不要說智慧燈柱,試著說監控燈柱
https://lih.kg/1299353
Show Blocked User - 曹雪芹天下無雙
同你講要先搞掟撤回

無撤回其他野都免談,一樣野都唔到想搞其他

發夢!
唔好理佢用咩字眼 亦都唔好再俾佢係到轉移視線
政府冇政治能量去推動呢樣政策
建制為選票更加唔會推
反而集中注意其他訴求
同埋政府後續嘅手段,例如全城監控嘅問題
事實係,撤回只係確保現屆立會唔提得。
下年選完立會又拎得返出嚟
政府夠話今屆立會唔再提,再提都由法案委員會嚟過。
不過撤回都係確保今屆立會唔再提,下年選完又拎得返出嚟。

當然,林鄭係咪咁有政治頭腦係10月到下年7月拎返出嚟就大家評論啦。

逃犯條例作為大灣區融合統戰計劃第一步,中共點都會拎返出嚟,香港人要準備長期全面應對啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞