咪撚再糾纏林鄭用咩字眼喇 佢話撤回你都唔信㗎喇!

269 回覆
1613 Like 107 Dislike
就算佢講撤回,我地都要繼續爭取我地訴求
樓主連循序漸進都唔識重咁串
重要咁多正皮
[多圖]俾例子大家睇下cctvb狗幾撚仆街

http://lih.kg/dgrQkS
OK 循序漸進 我每個月比類似 送中咁既野你地玩
等你地每個月 都有唔同目標 要解決晒先好再前進
到2047 港共 部署好晒 監控系統 先比你地玩普選
林鄭不說「撤回」送中條例,講咩送中條例「壽終正寢」, 係因為立法會議事規則根本得2 options, 「暫缓」,or「撤回」, 即係咩呀? 即係nothings ever changed ar, 仍然係「暫缓」咋
甘乜內容都無, 點解佢龜缩甘耐特登走出黎講? 因為佢想誤導市民同外國記者, 減少大衆關注同外國壓力呀, 而5大訴求入面d外國最關心既, 當然係最切身利益既送中條例啦(actually so as many 中唱間), twitter不少外國press已開始話無左啦危機解除左, 甘中共受到既壓力少左, 你話示威活動會點走向?
佢而家玩文字遊戲,帶緊强風向呀, 我地重唔糾纏林鄭字眼,宣傳澄清帶返風向, 就好大件事啦!!
真係講撤回
之後要再推需要好多步驟

一定要確實咁講撤回先算數呀!!!!!

林鄭下唔下台反而冇咁重要
當佢聽日突然劈炮
換張建宗好未,一日唔講撤回
佢可以上任即刻繼續推
明唔撚明呀

如果唔係佢就晨早講撤回啦使壽你老母??
其實我直頭想講推翻共黨
我知班人思想上未ready 已經退一萬步講真普選
好撚sad 明明5年前佔中已經講真普選 而家竟然學政府啲term講循序漸進
推,普選先可以解決所有問題,仲有個垃圾信用評分,食屎。
鬧得好
完全唔明點解要纏繞喺個字眼到
人地美國二戰都識玩跳島戰略啦
知打本島先有用
係呢班人要係 D島仔玩到你死我活
I agree普選係最core既solution, 但唔係唔糾纏字眼, 呢件事可以進一步話比大家聽, 林鄭特登走出黎玩文字遊戲fake你呀, 所以點可以靠中央選既人?
撒回呢兩個字係有法律約束力 重啟要由頭黎過
而壽終正寢係四字成語冇法律約束力
即係話到而家都只係暫緩 一開就又係二讀
普選啦. 其他的都是廢話.
如果係咁諗就唔會彈個泡菜魚出黎啦
武統得兩個結果 中共輸或者攬炒全世界
推一推
同意
睇下留言
撤回有法律約束力係要開二讀
佢口講撤都係冇
但依家開唔到大會呀
加左信用系統同監控燈柱

大家請廣傳 ***七大訴求*** (已經唔止五大訴求)
https://lih.kg/1299386
根本一日無普選,以上講嘅嘢都會繼續,不斷發生

所以,[size=20]爭取雙普選,刻不容緩[/size=20]
根本一日無普選,以上講嘅嘢都會繼續,不斷發生

所以,爭取雙普選,刻不容緩
時間無多啦,要集中火力
再拖一陣,就開學
再拖一陣,就信用評級
中間仲有無數議案同你玩,消耗港人士氣
唔全民覺醒爭取雙普選
目標一致
係乜都輸晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞