有冇人覺得有時同朋友相處好攰

51 回覆
20 Like 0 Dislike
唔係你唔鐘意個朋友 係純綷維持關係好攰
有種無力感
有 好唔想維繫
順其自然會無左個fd
我同我朋友住樓上樓下
其他都住好近 好易約到出黎
一時時啦
冇十全十美嘅
開心可以開心過自己一個
同時都有風險唔開心
好正路
有 好唔想維繫
順其自然會無左個fd

我睇朋友睇得好重 又唔會話因為咁放棄關係 但就係有種無型既無力感 唔知點解釋
我同我朋友住樓上樓下

同朋友住得近真係幾方便
一時時啦
冇十全十美嘅
開心可以開心過自己一個
同時都有風險唔開心
好正路

有道理既 但你會點解決 係依個狀態耐咗 好影響其他野
人地想唔想維持先

如何定義想維持
點解冇人入黎
我同我朋友住樓上樓下

同朋友住得近真係幾方便

打牌食飯 真係十五分鐘內到
我同我朋友住樓上樓下

同朋友住得近真係幾方便

唔係成日見面會唔會淡
睇開d啦樓豬
有時候你做左咁多野其實係人地眼中都係不外如是
與其付出咁多又得唔到朋友既回應,不如留返d心力同精力去對自己好d,自己又會生活得開心d
覺 有一班人扮好暸解你
成日懶係幫你諗埋咁撚樣
但完全同你心入面係諗緊完全唔同既野
一講出黎就問你嬲乜
發番你脾氣轉頭
所以我成日同人講我冇朋友
而我唔撚係講笑 我真係覺得我冇
屌 負能量爆燈

有無諗過你朋友當你好重要 所以幫你諗埋?
會唔會係你冇安全感所以冇交到心 但係發返你脾氣又有啲過份既
睇開d啦樓豬
與其付出咁多又得唔到朋友既回應,不如留返d心力同精力去對自己好d,自己又會生活得開心d

唔係單單付出既 我始終覺得你對人好 人地會感覺到既 都好盡力豐富緊自己既生活 可能係之前比朋友傷過 所以依家咁 好攰
唔記得講我絲打黎 女仔圈可能複雜啲
朋友經唔撚起人性考驗,尤其香港人
我同我朋友住樓上樓下

同朋友住得近真係幾方便

唔係成日見面會唔會淡

係fd嘅唔洗成日見
有時見得多仲容易變悶
朋友經唔撚起人性考驗,尤其香港人

我覺得樣樣都係經唔起
睇開d啦樓豬

唔係單單付出既 我始終覺得你對人好 人地會感覺到既 都好盡力豐富緊自己既生活 可能係之前比朋友傷過 所以依家咁 好攰

但有時候明明自己已經嘗試去維繫呢段關係,但得到既係朋友既若即若離
有d人甚至當左你既對佢既好係老奉咁不斷苛刻要求
所以我依家淨係選擇對我覺得值得對佢好既人付出,都唔會去刻意維繫同所以人既關係,因為對佢地好只會比人當係傻仔
友誼都係雙向既,當你不停做付出個個,幫大家搵節目出黎見面,不停製造話題,但對方都係愛理不理,咁不如就少啲見好過,好攰
覺 有一班人扮好暸解你
成日懶係幫你諗埋咁撚樣
但完全同你心入面係諗緊完全唔同既野
一講出黎就問你嬲乜
發番你脾氣轉頭
所以我成日同人講我冇朋友
而我唔撚係講笑 我真係覺得我冇
屌 負能量爆燈

有無諗過你朋友當你好重要 所以幫你諗埋?
會唔會係你冇安全感所以冇交到心 但係發返你脾氣又有啲過份既

我唔知你乜
但我好怕人幫我諗埋立場
預計我有乜反應
仲要次次都唔中
佢辛苦我又辛苦

完全明白,有時我講係為呻下,唔好下下智者上身教我路
睇開d啦樓豬

但有時候明明自己已經嘗試去維繫呢段關係,但得到既係朋友既若即若離
有d人甚至當左你既對佢既好係老奉咁不斷苛刻要求
所以我依家淨係選擇對我覺得值得對佢好既人付出,都唔會去刻意維繫同所以人既關係,因為對佢地好只會比人當係傻仔

I know that feel bro.jpg
我依家都係 只係會對自己認為值得同重要既人付出 對其他人唔會差 不過局外人見到又會話我地雙面 現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞