創造一隻屬於香港人嘅直播app

46 回覆
6 Like 2 Dislike
我覺得如果你真係咁有理念
你可以學下隔行先
我覺得如果你真係咁有理念
你可以學下隔行先

sor 頭先用iphone 打出黎 冇為意到
已經隔左行
ig 唔係已經有直播咩
ig 唔係已經有直播咩

ig 直播冇分地區 同埋大多數係自己朋友先留意到 睇唔到陌生人
其實都仲有其他華人既直播app 但係9成9都係支那整 我地唔係冇試過轉場 而係果d app太垃圾
根本依家市場上面冇一隻華人直播app比得上17
我地又試過periscope 但係有一個好大既問題就係periscope 顯示地區會顯示你exactly 既位置 即係會比人知你住邊 但係唔開位置係佢個live list 到咁多人點搵到一個係香港人呢 所以係極麻煩 另外有一兩個小問題就係一出app就會quit 直播 有時想覆whatsapp 都唔得 仲有d 留言好快就冇左 唔可以碌返上去睇留言 有時太多人留言 就睇唔切
too long

簡單d講 就係想搵it人整一個香港直播app
而我搵到個技術可能可以免去本身直播app 最大果舊cost
所以想問下it人work 唔work,如果work 既話希望果位it人整一個屬於香港人既直播app
用TWICH咪得囉
用TWICH咪得囉

twich 可以用電話做直播?
產品就個市場
BT冇人down都好慢或停啦
點解唔起個server

香港既人只課金俾自己
WebRTC works
但你個app 可能會食太多data
同埋ig已經有直播
香港人好小會支持自己本土野
同埋ig已經有直播

主要都要係serverside 做broadcasting
但video broadcast 成本都唔平
同埋ig已經有直播

主要都要係serverside 做broadcasting
但video broadcast 成本都唔平

所以無可能完全用WebRTC
如果咪實lag到睇唔到
Idea 唔值錢系列
仲請?做出來啦
Idea 唔值錢系列
仲請?做出來啦

留意返 我只係想有人整個平台出黎 到時搵到錢都唔關我事
如果我有能力就唔駛上黎問人work 唔work
一個無實驗過既理論
應該係白菜價斷斤賣
用電話直播既理由係咩 ?
如果有特色吸引人用可以做既,但問題係冇..只係唔想俾人欺壓
http://stackoverflow.com/questions/18318983/webrtc-scalable-live-stream-broadcasting-multicasting
webrtc 好似未做到multicast,部分ISP直情唔support multicast,好難做到冇server
用電話直播既理由係咩 ?

隨時都可以直播
如果有特色吸引人用可以做既,但問題係冇..只係唔想俾人欺壓

特色要諗實諗到 不過已經有巴打答左大概唔可行比咁多人同時睇 咁就算喇
http://stackoverflow.com/questions/18318983/webrtc-scalable-live-stream-broadcasting-multicasting
webrtc 好似未做到multicast,部分ISP直情唔support multicast,好難做到冇server

唔該曬巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞