點解當初泛民要反對831,但而家又提名俾胡曾?

14 回覆
0 Like 1 Dislike
係中共831之下,曾生都好大機會入到閘
胡生就難講D,泛民咁想佢哋可以入閘,做咩當初要佔中?

錯啦,831框架下入閘要600票,泛民提名都無撚用

到時689就唔會俾人DQ啦

1200人提名委員會,600票選2至3個候選人

1200人提名委員會,600票選2至3個候選人

係支聯辦一注獨撐之下
你話其他建制選委邊個有 guts 提名第2個同第3個參選人

中聯辦反對曾生參選喎
你話有可能入閘咩?

中聯辦反對曾生參選喎
你話有可能入閘咩?

其實佢當初條數點計 1200人連提名兩名都難,除非岩岩好600同600提名,更何況係3個?定一個人可提名多個人?

中聯辦反對曾生參選喎
你話有可能入閘咩?

其實佢當初條數點計 1200人連提名兩名都難,除非岩岩好600同600提名,更何況係3個?定一個人可提名多個人?

一人2-3提名啊天才

你又知一定係

中聯辦反對曾生參選喎
你話有可能入閘咩?

一人2-3提名啊天才

https://zh.wikisource.org/wiki/%E5%85%A8%E5%9B%BD%E4%BA%BA%E6%B0%91%E4%BB%A3%E8%A1%A8%E5%A4%A7%E4%BC%9A%E5%B8%B8%E5%8A%A1%E5%A7%94%E5%91%98%E4%BC%9A%E5%85%B3%E4%BA%8E%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%89%B9%E5%88%AB%E8%A1%8C%E6%94%BF%E5%8C%BA%E8%A1%8C%E6%94%BF%E9%95%BF%E5%AE%98%E6%99%AE%E9%80%89%E9%97%AE%E9%A2%98%E5%92%8C2016%E5%B9%B4%E7%AB%8B%E6%B3%95%E4%BC%9A%E4%BA%A7%E7%94%9F%E5%8A%9E%E6%B3%95%E7%9A%84%E5%86%B3%E5%AE%9A
邊度有講一人提名2-3個?

中聯辦反對曾生參選喎
你話有可能入閘咩?

一人2-3提名啊天才

https://zh.wikisource.org/wiki/%E5%85%A8%E5%9B%BD%E4%BA%BA%E6%B0%91%E4%BB%A3%E8%A1%A8%E5%A4%A7%E4%BC%9A%E5%B8%B8%E5%8A%A1%E5%A7%94%E5%91%98%E4%BC%9A%E5%85%B3%E4%BA%8E%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%89%B9%E5%88%AB%E8%A1%8C%E6%94%BF%E5%8C%BA%E8%A1%8C%E6%94%BF%E9%95%BF%E5%AE%98%E6%99%AE%E9%80%89%E9%97%AE%E9%A2%98%E5%92%8C2016%E5%B9%B4%E7%AB%8B%E6%B3%95%E4%BC%9A%E4%BA%A7%E7%94%9F%E5%8A%9E%E6%B3%95%E7%9A%84%E5%86%B3%E5%AE%9A
邊度有講一人提名2-3個?

提名委員會按民主程序提名產生二至三名行政長官候選人。每名候選人均須獲得提名委員會全體委員半數以上的支持。
長毛叫人清醒,但千夫所指
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞