香港人同香港真係好撚痴線

267 回覆
503 Like 4 Dislike
今朝又有中學生跳樓自殺
淨係今個月 已經第七單
但係好大部分嘅人好似唔覺得係一回事
一個港女俾垃圾大台、傳媒攞嚟瘋狂炒作,個個就衝出嚟屌佢臭雞
反而真正要社會關心嘅問題就完全無人理
香港變到今時今日咁 香港人無資格問點解
因為香港人係始作俑者。
呢個已經唔係港唔港豬,獨唔獨立嘅問題,係香港人骨子裏垃圾嘅基因。
見到而家咁,老實講我都唔知應該講咩好了
到底係病態社會製造出病態嘅人,
定係病態嘅人造就出病態社會,

我都睇唔透
到底係病態社會製造出病態嘅人,
定係病態嘅人造就出病態社會,

我都睇唔透

惡性循環需要有人去打破
係競爭大架啦
唔通你出比全港學生讀大學

又係新一代唔捱得呢啲論調
病態社會製造出病態嘅人,
之後病態嘅人造就出更病態社會
病態社會製造出病態嘅人,
之後病態嘅人造就出更病態社會

全世界,全社會根本唔會因為三幾個人,而篡改規則。你可以選擇唔爭唔鬥,社會係有空間俾你做廢青隱青。
全世界,全社會根本唔會因為三幾個人,而篡改規則。你可以選擇唔爭唔鬥,社會係有空間俾你做廢青隱青。

唔識駁

唔識駁

係咪大部分香港人都係咁諗?
真係好痴線
當一個城市變成咁,就算幾有錢都無用
香港已經無哂前途
香港已經無哂前途

會唔會有得改變?
當一個城市變成咁,就算幾有錢都無用

每一個人都向住錢嚟做每一個人嘅價值
香港已經無哂前途

會唔會有得改變?

有 唔好有下一代
呢個世界係咁架啦後生仔

人口愈大,競爭自然愈大,有咩值得可憐?。。
屋企壓力仲大呢
係競爭大架啦
唔通你出書比全港學生讀大學

你睇野未免太簡單
近幾年已經覺得香港人真係無得救
啱 。香港已死。香港人剩係識番工。我同人講我想成為john lennon咁,啲人笑我.
but so what . this is want i want to be
我唔想成世剩係番工,我想見識世界, backpacking ,咁又俾人笑。啲人同我on9
but so what i don't give a fuck what fuckers think , i won't let any fuckers get in my wat
對住呢個社會, 真係唔知講乜好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞