MacBook Pro 入水 求救

25 回覆
1 Like 3 Dislike
是咁的
話說剛剛係canteen,小弟嘅朋友吾小心倒瀉杯可樂入我部MacBook到。係mac機嘅出風散熱位,由機背入嘅。已經馬上拿開部機即時清理。
倒瀉嘅時候,已經即時自動關機,自己認為應該唔係好嚴重。小弟冇嘗試開機,因為怕燒。但係清理極都間唔中仲有少少可樂唔知邊度走出黎。

有買保養,但係apple 入水好似話唔包?咁我係咪應該幫MacBook 吸左濕先 睇開唔開到機 再搵apple整??
吾你老母
你個friend係咪唔抵得特登速歪你部macbook
吾吾吾吾你老母乎?
吾你老母
你個friend係咪唔抵得特登速歪你部macbook

佢唔會咁仆街嘅,佢都話如果真係壞咗就入佢數。

買咗幾個吸濕包圍住部機,又開埋抽濕機。
希望有用啦
live chat 問下佢地入水包唔包
前幾個禮拜一野跌左我部macbook落地深色screen果陣會目到d白色光透出黎
個frd話apple care應該吸包人為不過live chat佢地話唔洗錢
之後果日即刻拎左去整換左個新mon比我
live chat 問下佢地入水包唔包
前幾個禮拜一野跌左我部macbook落地深色screen果陣會目到d白色光透出黎
個frd話apple care應該吸包人為不過live chat佢地話唔洗錢
之後果日即刻拎左去整換左個新mon比我
https://www.facebook.com/roymacpro/

Thx巴打
有冇試過?
如果係舊款機
上華強換「試水紙」

我係MacBook pro 13.3/2.7Ghz/8Hb/128GB
爬過文有聽過「試水紙」咩價位?
換咗apple 就會幫你免費整?
如果係舊款機
上華強換「試水紙」

入左水,都基本上死硬
記憶中,單係 MacBook. air 都少有 6 張/9張「試水紙」
(唔係好記得)

分布係機身不同位置

巴打 咁我應該點做?
而家部機抽緊濕,今晚應唔應該嘗試開機?
定係直接拎去整?
如果係舊款機
上華強換「試水紙」

入左水,都基本上死硬
記憶中,單係 MacBook. air 都少有 6 張/9張「試水紙」
(唔係好記得)

分布係機身不同位置

巴打 咁我應該點做?
而家部機抽緊濕,今晚應唔應該嘗試開機?
定係直接拎去整?

驚咪直接拎去換
換試水紙都無用

入左飲品,一睇就知。
入水唔包,但可以照俾錢整
老西都吸個零禮拜先開機
d糖乾咗之後果種感覺真係慘過食屎
如果有問題就拎去apple整啦
d糖乾咗之後果種感覺真係慘過食屎
如果有問題就拎去apple整啦

各位巴打 而家booking咗 但係最快都24/2
有啲鋪頭重要1/3先有。。
屌我怕等咁耐 會發霉咋 所以打算聽日直接walkin
希望會幫我check la,祝我好運啦.

包就一定唔包架啦,仲有一年維修嘅,睇吓幾錢囉,入朋友數
不過我依家煩緊,試唔試吓開機?
如果apple要整$6-7xxx 咁不如舊機換新機 買過部?俾啲意見 集思廣益
不過我依家煩緊,試唔試吓開機?
如果apple要整$6-7xxx 咁不如舊機換新機 買過部?俾啲意見 集思廣益

睇你手頭緊唔緊囉,冇乜所謂就緊係換部新啦
好消息呀各位巴打,今朝早膽粗粗試吓開機,真係開到機呀,暫時來講正常運作,喳喳林backup左先,24號再去check下。
Btw多謝各位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞