捕捉美國強勢股/Momentum Style - 7

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
ok
我都仲揣摩緊,係咪6月尾果枝應該逐步放?
我已經當遊戲咁玩了
但果陣放又食唔哂之後$80+果段
不過而家馬後炮睇6月尾果枝係第三枝?
所以真心困難
BA
我覺得買國防ETF
XAR
前幾個page 都有貼
AMD太choppy
定買lmt好
我個人覺得用sector etf 會好d
Thanks ching
盡信書不如無書

呢啲時間 Twitter 治國造市 睇圖技術分析係唔夠做 真係驚嘅一股不留轉其他保本先
其次係對沖/strong hold
https://www.businessinsider.com/mitch-mcconnell-china-review-1992-hong-kong-policy-act-2019-8

睇來香港政策法會被取消
直接打擊中國共產黨

應不應該賣哂所有貨
港股一早賣哂
美股有無影響就唔知
隨著美國不再容忍中國,美國亦不會再坐視北京在港行使「全面管治權」。2019年版本的《香港民主人權法》草案內容,就是明證。即使現在這場革命被平息,但只要日後美國對香港特殊待遇,須年年認證續期,則中國在港的管治,將會處處受制,最後可能連有損香港財政穩健的大白象工程,也要「壽終正寢」。當然最後《民主人權法》的內容,會否「減辣」,大家還要拭目以待。

https://www.hkcnews.com/article/22959/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%94%BF%E7%AD%96%E6%B3%95-%E6%99%AE%E9%81%B8-%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-22959/%E7%BE%8E%E5%9C%A8%E6%B8%AF%E4%BA%AB%E5%90%A6%E6%B1%BA%E6%AC%8A%EF%BC%8C%E5%85%A8%E9%9D%A2%E7%AE%A1%E6%B2%BB%E5%A4%A2%E5%B7%B2%E7%A9%BA?fbclid=IwAR0GgTnfrcT7HCviO31PvQcEG4IML0cU-vTWsT_JwS4xqtBUqWfBKxigGsk
人權法係最佳武器,
但會唔會一復會即上馬制裁?
呢個我有D懷疑,咁姐係全面撕破面
寫得,就要用!
最多係制裁幾個人先

其實現時已經全面冷戰
沒話咩撕不撕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞